Comisia de învăţământ din Senat a aprobat legea pentru distribuirea de mere elevilor

• publicat la: 23 februarie 2010
Comisia de învăţământ din Senat a aprobat legea pentru distribuirea de mere elevilor

Comisia de învăţământ din Senat a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, raport favorabil unei propuneri legislative privind programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

Potrivit proiectului de lege, elevii claselor I-VIII din învăţământul de stat urmează să primească, gratuit, câte un măr, în limita unei valori zilnice de 0,30 lei/ elev, timp de 100 zile de şcolarizare, în intervalul noiembrie-martie.

Iniţiatorii proiectului de lege sunt deputaţii Gheorghe Antochi, Dumitru Ion, Marian Ghiveciu, Ioan Muntean, Valeriu Steriu, Victor Surdu de la PSD, Stelian Fuia, Tinel Gheorghe, Mircia Giurgiu, Toader Stoian, Valeriu Tabără de la PDL, Mihai Banu de la PNL şi Culiţă Tărâţă.

Senatorii din Comisia de învăţământ au propus ca termen de demarare a programului naţional luna noiembrie a acestui an.

Potrivit propunerii legislative, sumele aferente acordării gratuite de fructe proaspete elevilor urmează a fi suportate din bugetele locale, pentru aplicarea prevederilor legii urmând a fi acordate sume defalcate din bugetul de stat pentru bugetele locale.

(sursa:MEDIAFAX)

comentarii

de Dragos la 4 martie 2010 - 13:18

Sa vedeti ce scandaluri se vor isca in momentul in care partidele vor trebui sa se decida asupra soiului (între 44 şi 55 de soiuri), continutul de calorii, fibre si carbohidrati.
Mai ales ca 2 mere la fel nu exista. Asa ca se vor certa si copii intre ei.
In rest, ideea e mai buna decat cea cu mierea la care nu au putut sa se decida cu ce naiba vor scoate elevii mierea din ambalaj: cu degetul? cu limba? cu creionul? 🙂

Lasati un comentariu