Administratorul unei spălătorii auto din Satu Mare spune că Administraţia Prezidenţială are datorii la el

• publicat la: 18 martie 2010
Administratorul unei spălătorii auto din Satu Mare spune că Administraţia Prezidenţială are datorii la el

Administratorul unei spălătorii din Satu Mare susţine că Administraţia Prezidenţială nu a plătit 312 lei pentru maşinile curăţate la acea spălătorie, cu prilejul vizitelor făcute de preşedintele Traian Băsescu în cursul anilor 2008 şi 2009.

Administratorul spălătoriei auto Szuper Csapat din municipiul Satu Mare, Claudiu Tamaş, a declarat că Administraţia Prezidenţială a rămas datoare cu 312 lei, după ce în octombrie 2008 şi în mai 2009 autoturismele din convoiul prezidenţial au fost curăţate aici.

Tamaş susţine că nouă maşini din convoiul prezidenţial au fost spălate, în luna octombrie 2008, la spălătoria auto pe care o conduce, iar în mai 2009 au fost curăţate alte cinci autovehicule, printre ele şi Mercedesul în care era dus preşedintele Traian Băsescu.

Administratorul spălătoriei spune că a primit promisiuni că i se va plăti suma cheltuită cu spălatul maşinilor, cafele şi odorizante în zilele imediat următoare, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Este absurd că tocmai partidul aflat la putere şi reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale, care spun că trebuie să fim corecţi şi să ne plătim dările la zi, îşi permit să tragă ţepe. Mi s-a promis că va plăti Prefectura sau Consiliul Judeţean, dar nimeni nu a venit să achite nimic. La spălătoria mea vin şi senatorii Valer Marian şi Gunthner Tiberiu, dar niciunul nu a plecat fără să plătească”, a spus Claudiu Tamaş.

Fostul reprezentant al SPP în judeţul Satu Mare, Petre Caba, cel care a contactat patronul spălătoriei auto pentru curăţarea maşinilor prezidenţiale, a spus că va discuta cu prefectul pentru a lămuri situaţia.

„Nu ştiu ce să vă spun. Nu a plătit Prefectura? Am să discut eu cu domnul prefect să lămurim lucrurile”, a spus Caba.

Pe de altă parte, prefectul Radu Giurcă a declarat, iniţial, că nu ştie nimic despre această situaţie, dar că instituţia pe care o conduce nu este responsabilă de cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale.

Ulterior, acesta a revenit spunând că şi Prefectura este responsabilă de vizitele preşedintelui şi că se va achita datoria.

Surse din cadrul Prefecturii Satu Mare au declarat că o datorie de 800 de lei a fost lăsată de convoiul prezidenţial la o altă spălătorie din municipiul Satu Mare, situată pe Bulevardul Cloşca, datoria fiind veche de patru ani.

De altfel, sursele citate au precizat că, după ce ziariştii s-au interesat de subiect, fostul reprezentant al SPP, Petre Caba, s-ar fi dus, miercuri, să plătească datoria la această ultimă spălătorie.

(Sursa: MEDIAFAX)

Lasati un comentariu