Aproape de tragedie: un membru al trupei de teatru a leşinat

• publicat la: 16 martie 2010
Aproape de tragedie: un membru al trupei de teatru a leşinat

În timpul spectacolului dedicat zilei de 15 martie, o tânără actriţă a leşinat, în timp ce împărţea flori în public. Doi medici, aflaţi în public, şi echipajul ambulanţei, sosit fărămedic, au dat minute în şir semne că situaţia îi depăşeşte.


Specatacolul dedicat zilei de 15 martie se putea transforma într-o tragedie. Cu doar 10 minute, înainte de final, o tânără ce împărţea flori în public, conform concepţiei punerii în scenă, a căzut leşinată şi numai norocul  a făcut ca accidentul să nu îi fie fatal:  publicul nedumerit a reacţionat târziu,  salvarea, sosită la 7 şapte minute după solicitare, a ajuns fără medic, iar cei doidoctori aflaţi în public au dat semne că sunt depăşiţi de gravitatea evenimentului.

În cele din urmă, eleva de 17 ani, a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Municipal, unde medicii au reuşit să îi stabilizeze starea. Din câte se pare, eleva a suferit o decalcifiere, pusă pe seama oboselii, a stresului şi a lipsei de a alimentaţie în ziua producerii accidentului.

Pacientei i s-au administrat perfuzii şi a fost reţinută la spital pentru supraveghere.

Spectacolul a fost încheiat cu bine.

Evenimentul a început la ora 18.30, în parcul din faţa Catedralei Romano-Catolice şi a adunat 300 de careieni.

P.S.

comentarii

de Dr. la 16 martie 2010 - 03:29

Eu tind sa cred ca jurnalistul a fost depasit de evenimente – si da si semne de lipsa de profesionalism, interpretand evenimentele dupa ureche, fara cunostinte necesare, fara sa se documenteze, sa intrebe pe cei implicati.

Doriti exemplu? (convingator) Iata titlul: „aproape de tragedie … lesinat”

cu stima

de ionica la 17 martie 2010 - 14:16

umbla vorba in targ ca la manifestatia in cauza, cu participare de nume si persoane alese,multi cu pregatire superioara in ale medicinei, nimeni nu a dat ajutor elevei lesinate ! desi era de aceeasi etnie cu ei !
Felicitari doctorului veterinar Fazekas pentru UMANITATE si prezenta de spirit!

de Paul Sarvadi la 17 martie 2010 - 15:33

Pentru a ramane in limitele corectitudinii, trebuie precizat faptul ca eleva in cauza a fost ajutata de foarte multe persoane prezente la eveniment. Printre ele si doi medici – nu veterinari – care au facut cam tot ce erau in stare sa faca. În opinia mea, asa cum reiese si din articol, au facut mai putin decat ma steptam. Aluzia dumneavoastra cu referire la apartenenta etnica a fetei lesinate si conditionarea actului medical în functie de nationalitate e de prost gust si dovedeste o gandire retrograda si periculoasa. Conflictele, cate sunt, între romani si maghiari, xenofobia si nationalismul, exista pentru ca exista aemenea moduri de gandire precum al dumneavoastra.

de Paul Sarvadi la 18 martie 2010 - 06:53

Vă invit să renunţaţi la atitudinea şovină şi xenofobă şi la adoptarea unui limbaj civilizat. Forumul http://www.buletindecarei.ro nu este un teren de luptă pentru extremişti, şovini, xenofobi. Comentariile cu un astfel de caracter vor fi şterse, iar persoanele care le postează vor fi excluse! Vă mulţumesc.

Lasati un comentariu