Azi, fără note şi calificative

• publicat la: 22 martie 2010
Azi, fără note şi calificative

Cadrele didactice careiene, membre ale celor trei sindicate din învăţământ (Federaţia Spiru Haret, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Educaţiei Naţionale), nu vor mai trece azi note şi nici calificative în cataloage, în semn de protest faţă de legea salarizării, potrivit recomandărilor liderilor sindicali.

Această recomandare a fost făcută pentru sindicaliştii din toată ţara.Totodată, sindicaliştii au decis, la sfârşitul săptămânii trecute, că activităţile de instruire şi predare în şcoli vor înceta în data de 22 aprilie.

Sindicaliştii au mai hotărât organizarea unui miting în Bucureşti în Piaţa Victoriei şi un pichet în faţa Ministerului Muncii pe 25 martie.

În data de 14 aprilie, se vor întâlni birourile executive ale confederaţilor sindicale, care vor analiza propunerile ce vor veni în urma dezbaterilor pe marginea proiectului de lege privind educaţia naţională, propuneri ce vor fi trimise grupurilor parlamentare şi Parlamentului, odată cu intrarea proiectului de act normativ în dezbaterea celor două Camere.

În cazul în care în urma acţiunilor salariaţilor din învăţământ problemele nu vor fi luate în discuţie, nu se vor găsi soluţii pertinente, nu se va mai încheia situaţia şcolară şi se va creea premisele declanşării grevei generale în prima decadă a lunii iunie, au susţinut liderii celor trei sindicate din învăţământ.

P.S.

Lasati un comentariu