Cât vă costă o vizită la medic?

• publicat la: 23 martie 2010
Cât vă costă o vizită la medic?

Introducerea coplăţii de la mijlocul verii va avea ca scop, potrivit ministrului sănătăţii, Cseke Attila, “creşterea eficienţei controlului asupra efectuării serviciilor medicale, dar şi moderarea funcţionării sistemului sanitar”. Mai clar, Guvernul vrea să urmărească atent activitatea personalului, pe de-o parte, iar pe de altă parte, vor să descurajeze bolnavul să meargă direct la spital înainte de a cere sfatul medicului său personal, informează businessmagazin.ro.

Astfel, serviciile medicale care ar urma să fie plătite sunt consultaţiile la medicul de familie şi cele la medicul specialist, vizita la domiciliu după program, consultaţiile din Unitatea de Primiri Urgenţe efectuate fără a fi vorba de o urgenţă, RMN – urile sau spitalizarea, potrivit proiectului Ministerului Sănătăţii din 2009. Banii colecta]i ar urma să fie folosiţi pentru dotarea spitalelor şi pentru a cumpăra aparatura, sumele rămânând la medicii de familie şi la furnizorii de servicii medicale.

O consultaţie la medicul de familie va costa 5 lei, în timp ce preţul celorlalte servicii taxate, de l avară, nu a fost deocamdată stabilit.

comentarii

de MARIN la 24 martie 2010 - 06:59

Da, plati peste plati…dar calitatea serviciilor si competenta nu se introduc in Sistemul Sanitar?

Lasati un comentariu