Cererile pentru bonuri de calculator se depun până la 21 aprilie

• publicat la: 28 March 2010
Cererile pentru bonuri de calculator se depun până la 21 aprilie

Elevii şi studenţii cu posibilităţi financiare reduse vor putea depune, până pe 21 aprilie, cererile pentru a primi un sprijin de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator personal, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

Potrivit acestuia, cererile vor trebui depuse la şcoli, facultăţi sau direct la primării.
Primăriile urmează apoi să verifice situaţia materială a solicitanţilor şi corectitudinea cererilor până la data de 19 mai, iar Ministerul Educaţiei să aprobe cererile până pe 1 iunie.

Bonurile valorice de 200 de euro le vor fi eliberate solicitanţilor până la 30 iulie, iar de la 1 august se vor putea achiziţiona calculatoarele în baza voucherelor, a menţionat Boc.

Aproximativ 25.000 de elevi şi studenţi, cu vârste de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri reduse vor primi câte 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator, Guvernul alocând în acest scop suma de 5 milioane de euro, a anunţat miercuri, după şedinţa Executivului, premierul Emil Boc.

Banii vor fi acordaţi sub formă de cupoane, astfel încât să poată fi utilizaţi doar pentru a-şi cumpăra un calculator, a mai precizat Emil Boc.

sursa Agerpress

Lasati un comentariu