Concurs literar

• publicat la: 12 martie 2010
Concurs literar

Ziua Mondială a Poeziei sau World Poetry Day este 21 martie şi a fost instituită de către UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură), în anul 1999. Scopul pentru care s-a instituit această zi mondială a poeziei este acela de promovare a cititului, scrisului, publicării şi predării poeziei în lume. Pe 21 martie este Ziua Mondială a Poeziei şi peste tot în lume au loc evenimente pe această temă.

Redacţia Buletin de Carei impreună cu Centrul Cultural Carei doresc să marcheze această zi prin organizarea unui concurs de creatie literară lirică. Astfel, creatorii de poezie sunt invitaţi să participle la un concurs, care va desemna cele mai atractive şi interesante lucrări.

Poeziile sunt aşteptate pe adresele de e-mail ale celor două instituţii, urmând ca un juriu să stabilescă care sunt cele mai reuşite poezii care vor fi premiate.

Invităm atât locuitorii oraşului nostru cât şi pe cei care se simt bine pe meleaguri careiene să se inscrie în concurs cu poezii cât mai originale.

Trăim o perioadă agitată, intr-o lume manelizată in proportie de 99%( dacă ar fi să dăm crezare conducătorului nostru suprem) in care bârfa şi cancanul scot capul tot mai des şi culmea , sunt tot mai apreciate şi savurate.

Dorim ca prin organizarea acestui eveniment, să dăm posibilitatea şi “ celor 1%”  să se manifeste şi să se exprime în stilul lor aparte şi  atât de apreciat nu cu mulţi ani in urmă.

Vă invităm să participaţi la acest concurs, să demonstraţi că “românul s-a născut poet’ nu e o simplă metaforă şi că avem şi noi, careienii , talentele noastre cu care să ne mândrim.

Fiecare lucrare va fi insoţită de numele şi prenumele autorului, precum şi de o adresă sau un număr de telefon.

Termenul limită de depunere a lucrărilor este vineri,19 martie orele 12,00.

Incepând cu 21 Martie, vor fi publicate cele mai apreciate poezii.

Aşteptăm poeziile voastre pe : redactie@buletindecarei.ro sau culturacarei@yahoo.com

Vă dorim succes şi… inspiraţie maximă !

Lasati un comentariu