Cum va arăta noua maşină pe care Ford o va produce la Craiova?

• publicat la: 12 martie 2010
Cum va arăta noua maşină pe care Ford o va produce la Craiova?

Uzina Ford de la Craiova va produce, începând din a doua jumătate a acestui an un nou model de clasă mică, botezat B-Max.

Uzina Ford de la Craiova va produce, începând din a doua jumătate a acestui an un nou model de clasă mică, botezat B-Max. Acesta va fi un monovolum care va împrumuta elemente de la modelele C-Max şi Fiesta, fiind mai apropiat ca dimensiuni de cel de-al doilea. Reprezentanţii Ford România au declarat pentru Gândul că deocamdată nu există informaţii oficiale despre partea tehnică a lui B-Max, dar că vor fi dezvăluite în perioada următoare. B-Max va completa gama monovolumelor Ford, surse neoficiale declarând că acesta va fi fabricat pe platforma modelului Fiesta, că ar putea avea garda la sol uşor înălţată şi motorizări asemănătoare cu acesta. Pe piaţă s-a vorbit de o motorizare pe benzină de 1.0 litri , şi diesel 1.6 litri, cu 89 CP sau 108 CP fiecare. În acelaşi timp, sursele neoficiale vorbesc de o versiune Econetic prin care nivelul emisiilor de CO2 este redus semnificativ. Se pare că oficialii de la Ford îşi doresc să producă la Craiova cel puţin 100.000 unităţi pe an ale modelului B-Max, care va ajunge pe toate pieţele europene, însă informaţiile sunt păstrate la nivel de speculaţie deoarece din partea constructorului nu vine nici o veste în acest sens.

Vicepreşedintele Ford Europa, Wolfgang Schneider, a afirmat la începutul anului că grupul intenţionează să utilizeze un împrumut contractat de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 400 de milioane euro, pentru dezvoltarea producţiei de vehicule comerciale, dar şi la fabricarea unui model de clasă mică, cu motor inovativ şi ecologic. Ford spera ca in urma investiţiilor in fabrica de la Craiova va deveni a doua marca din Romania, dupa Dacia, in ceea ce priveste volumul vanzarilor.

În prezent, la uzina de la Craiova se asamblează vehiculul comercial Ford Transit Connect, iar conform preşedintelui Ford Europa, John Fleming, producţia integrală a acestui model va începe după primul trimestru al acestui an. Anul trecut, uzina de la Craiova a livrat pe piaţă 300 de unităţi Ford Transit Connect, în contextul în care înmatriculările Ford în România au scăzut cu 58%, la 7.176 de unităţi.

(Sursa: Gândul)

Lasati un comentariu