Fără terenuri de sport

• publicat la: 27 martie 2010
Fără terenuri de sport

Puţine şi neamenajate, terenurile de sport careiene sunt imagini ale tristeţii, simboluri ale nepăsării autorităţilor şi oglinda felului în care se are grijă de propria noastră sănătate şi timp liber. Planuri şi promisiuni referitoare la reamenajarea, modernizarea, întreţinerea, dar şi mutarea terenurilor de sport au existat, doar că acestea nu s-au concretizat până acum. Tocmai din această cauză e mai mult ca sigur că anul 2010 va însemna continuarea celor fără terenuri de sport.

Terenul de handbal şi mini fotbal din zona Gării

Două terenuri de tenis şi unul de handbal, în Parcul Dendrologic, un teren de handbal în zona Gării CFR şi alte cinci suprafeţe de teren, în cartiere. Zone diferite, construcţii de vârste şi mărimi diferite, dar unite de aceeaşi soartă, apărută din indiferenţa autorităţilor şi neglijenţa acestora, chiar dacă importanţa lor e mare, iar gestionarea lor ţine mai degrabă de o atitudine şi nu de existenţa unor bugete considerabile.

Un fost teren de tenis, în plin centrul oraşului

Cele două terenuri de tenis din Parcul Dendrologic mai amintesc doar prin formă de iniţiala lor destinaţie. Cei trecuţi de adolescenţă sau chiar de prima tinereţe se mai pot ajuta de amintiri pentru a reface imaginea unei după-amieze de sâmbătă, în care se stătea la coadă pentru un loc „la tenis”.

Trecutul e doar sursă de nostalgii amare, pentru că nici bucuria celor pasionaţi de sportul nobil şi nici aminitirea terenurilor întreţinute nu înseamnă prea mult pentru actuala conducere a oraşului. Aceasta a anunţat, în cursul anului trecut, mutarea celor două terenuri de tenis şi a celui de handbal pe actualul amplasament al serelor. Ideea, agreată şi de Consiliul Local, care a votat în favoarea ei, nu a fost pusă în aplicare nici până azi, motivul invocat de autorităţi fiind lipsa banilor. Aşa se face că terenurile au rămas unde sunt, în continuă degradare, la un pas de distrugere.

Încet, dar sigur, terenul se transformă în zonă de depozitare

Într-o altă zonă a oraşului, în imediata vecinătate a Gării CFR, un fost teren de handal se chinuie să supravieţuiască. Gardul din jurul lui e distrus, suprafaţa de joc e denivelată, porţile sunt de o vârstă, cel mai probabil, cu şinele culcate la doar câţiva zeci de metri. Din fostele panouri de baschet au rămas doar schelele.

Timpul îşi face simţită trecerea

Cu toate acestea, terenul e frecventat destul  de des. E locul în care angajaţii de la fabricile din zonă, şi sunt destule, încing câte o miuţă, după muncă. „Noi nu ne permitem să dăm bani să jucăm pe terenul sintetic, iar centrul e departe. Aic ajungem rapid şi ne simţim bine, chiar dacă arată cum arată” spune Zoltan, în timp ce îşi leagă şireturile.

„Muntele”

Pentru că nu există un vestiar, „clienţii” terenului se chimbă sub cerul liber, exact în locurile în care îşe lasă şi bicicletele. Mai nou, în zonă, a apărut şi o ciudată formaţiune de pământ, de mărimea gardului spart din jurul terenului.

În loc de bitum, iarbă pe teren

P.S.

comentarii

de Cristi la 27 martie 2010 - 12:56

foarte bun articolul, totusi cam multe greseli de tipar

de radhoo la 27 martie 2010 - 13:11

Era o vreme cand terenul de la gara arata foarte bine, dar decand au plecat din zona cei care se ocupau de el (vedetele locale) a intrat in paragina. Apropo de cosurile de baschet, era doar unul, facut de mine, acum vreo 5 ani.

Si Cristi era unu dintre cei care se ocupa de teren, dar acum…

PS: Cristi, nu mai face reclama la OrasulCarei.ro daca nu te ocupi de site.

de eu la 28 martie 2010 - 08:44

SI AVEM VICEPRIMAR CARE A JUCAT….???????fotbal

de da la 28 martie 2010 - 08:45

esti tu perfect marele cristi

de dodi la 31 martie 2010 - 16:28

sa se faca GRAJD pentru CAIII

Lasati un comentariu