Flashmob, în premieră judeţeană

• publicat la: 3 martie 2010
Flashmob, în premieră judeţeană

Cei ce se vor afla sâmbătă, după-amiază, în hypermarketul Real vor avea parte de o surpriză de proporţii: primul flashmob sătmărean.Iniţiativa îi aparţine unei „veterane” în arta dansului, Erika Lucaci, care îşi doreşte organizarea mai multor acţiuni de acest gen în oraşul nostru.

Flashmobbing-ul reprezintă un happening de durată foarte scurtă, în cadrul căruia un grup mare de oameni, care se adună într-un loc stabilit dinainte, fac o acţiune scurtă, după care se dispersează rapid. Poate fi privit ca un mod de distracţie, o modalitate de exprimare şi de participare la ceva amuzant, unde spectatorii vor fi chiar cei aflaţi la cumpărături în hypermarketul Real.

„Scopul este de a aduna mai multe persoane, care fac acelaşi lucru deodată, în aceeaşi locaţie, la aceeaşi oră” – spune coregrafa Erika Lucaci, fondatoarea unei şcoli de dans în stil american, „Backstage Dance School”.

Sătmăreanca îşi va promova cu această ocazie şcoala de dans. Cea mai micuţă participantă va avea doar 4 ani, dar în grup se vor afla şi părinţi, care vor dansa alături de copiii lor.

Cum va decurge dansul?
Aproximativ 50 de persoane vor face flashmob timp de trei minute şi jumătate. Tema aleasă de Erika Lucaci este „Evolution of dance”, iar la ora 17.00 fix se va auzi în difuzoarele hypermarketului un mixaj cu melodii din anii „60-„70-„80-„90. Participanţii vor dansa pe melodii ale lui Michael Jackson, Elvis Presley, MC Hammer, Rednex şi alţii.

„Ne vom potrivi ceasurile înainte, fiecare se va afla în diferite locuri din hypermarket, iar la ora cinci ne vom aduna în galerie şi vom dansa timp de trei minute şi jumătate. După care fiecare va merge înapoi la locul lui, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu siguranţă cei prezenţi vor asista cu mare plăcere la acest show în premieră. Doar la Bucureşti şi Timişoara au mai avut loc flashmob-uri” – explică Erika Lucaci.

Hypermarketul Real a fost ales pentru că e un loc suficient de aglomerat, astfel încât să fie asigurată prezenţa publicului. Nu rataţi, aşadar, ocazia de a vedea şi la Satu Mare o practică întâlnită din ce în ce mai des în Occident.

(Sursa: Satu Mare Online)

Lasati un comentariu