„Grupul Şcolar Simion Bărnuţiu” şi Grupul Şcolar „Anghel Saligny” vor deveni o singură şcoală

• publicat la: 30 martie 2010
„Grupul Şcolar Simion Bărnuţiu” şi Grupul Şcolar „Anghel Saligny” vor deveni o singură şcoală

Începând cu anul şcolar 2010-2011 Grupul Şcolar „Anghel Saligny” se comasează prin absorbţie de către Grupul Şcolar „Simion Bărnuţiu”, cele două instituţii careiene urmând să devină una şi aceeaşi şcoală.

Inspectoratul Şcolar Satu Mare a comunicat, prin decizia 44 din 03.02.2010, unirea, prin absorbţie, a celor două şcoli careiene. Prin acest demers se va naşte o nouă instituţie de învăţământ, care va purta numele „Grupul Şcolar Simion Bărnuţiu”, cu sediul în actuala clădire a Grupului Şcolar Anghel Saligny, din strada Racoczy Ferenc, numărul 12.

Personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic de la Grupul Şcolar „Anghel Salgny” va fi preluat prin transfer de către Grupul Şcolar „Simion Bărnuţiu”. Este vorba despre 17 posturi de profesori, 10 posturi de personal didactic auxiliar şi 27 de posturi nedidactice.

În decizia Inspectoratului Şcolar Satu Mare se mai precizează că arhiva Grupului Şcolar „Anghel Saligny” va fi preluată integral de Grupul Şcolar „Simion Bărnuţiu”, iar prima şcoală îi va preda celei de-a doua sigiliul, până în data de 31 august 2010.

O şcoală impresionantă

Noua unitate şcolară va avea 50 de profesori titulari şi 1000 de elevi. Astfel, ea va deveni cea mai mare şcoală careiană.

Planul de învăţământ, pentru viitorul an şcolar, prevede predare pe filieră tehnică, la următoarele profiluri: resurse naturale/agricultură, tehnic/construcţii şi lucrări publice, mecanică şi fabricarea produselor din lemn, aceasta din urmă cu predare în limba maghiară.

La cursurile de seral va exista un singur profil, cu predare în limba română, în domeniul mecanic.

În cadrul anilor de completare, la cursurile de zi, se vor înfiinţa clase în domeniul mecanic, al construcţiilor şi lucrărilor publice şi fabricarea produselor din lemn, iar la cele de seral, în domeniul mecanic.

Invăţământul liceal, ruta progresivă, va cuprinde clase de mecanică şi construcţii şi lucrări publice.

Toate clasele vor avea câte 30 de elevi.

Paul Sarvadi

comentarii

de adela la 31 martie 2010 - 15:42

Nu inteleg logica! Cine pe cine absoarbe? Din cate stiu Agro a ramas fara sediu, in timp ce datorita stradaniilor domnului Groza, baza materiala de la Speciala a prosperat. Sa nu-mi spune-ti acum ca Nados a ” gazdali ” in munca altuia…

de vlad la 5 aprilie 2010 - 18:36

zis agro are 700 de elevi si d-l groza are pe hartie 200 atunci cine pe cine va inghiti?sau scoala nu de numarul elevilor depinde?

de mapa si sapa... la 27 aprilie 2010 - 13:11

….pa-i unu cu sapa si ?? cu mapa,ca asa mere la noi!

de scopa la 28 aprilie 2010 - 10:25

..exista „baieti” ‘sorbitori. sorbesc .sorbesc…sorbesc pina nimic nu mai estem..

de oricine la 25 iulie 2010 - 14:13

poate reuseste Nadas sa mai ramana odata fara cladire.Imi pare rau de domnu Groza………………dar mai este o sansa poate nu va fi Nadas director.

de mandria Agrooului la 30 august 2010 - 18:27

..Nados avut 12 reusiti la BAC, Groza numa unuuu……

de ...de ce ? la 30 august 2010 - 21:01

Nu este altu mai bun ?

de LUCIA PERENI la 26 martie 2011 - 10:16

SCUMPA MEA VERISOARA RAMONA.SUNT IMPRESIONATA SI TOTODATA FERICITA CA TE AM REGASIT DUPA ATATEA ANI….ANI IN CARE EU SUNT DEPARTE DE TARA MEA….AS DORI DIN SUFLET SA PUTEM LUA LEGATURA PRIN INTERMEDIUL INTERNETULUI,MIE TARE DOR DE VOI….SA VORBESC CU VOI…SPER DIN SUFLET SA AJUNGA ACEST MESAJ LA TINE SI SA MA CONTACTEZI…ADRESA MEA DE MAIL ESTE….lucialucialucica@yahoo.com,iar adresa mea de messenger idem….DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE ATAT VOUA CAT SI DRAGILOR MEI MATUSA NUTZA SI UNCHI GRIGORE…PUPICI DULCI

Lasati un comentariu