Localurile careiene sau o falsă problemă a locurilor în care ne distrăm

• publicat la: 30 martie 2010
Localurile careiene sau o falsă problemă a locurilor în care ne distrăm

Sondajul de opinie referitor la calitatea locaurilor careiene şi a serviciilor pe care le oferă nu a a vut efectul scontat de www.buletindecarei.ro. Cititorii au evitat răspunsurile concrete, iar o mare parte dintre ei au considerat demersul impropriu şi au deviat subiectul ei către problema minorilor, care consumă alcool şi îşi pierd timpul în diferite localuri.

Curioşi din fire, am lansat sondajul pornind de la o premisă, care acum pare îndrăzneaţă. Este vorba despre o caracteristică a oraşelor şi a municipiilor, din ţară şi străinătate: existenţa vieţii publice, de zi sau de noapte, un semn al gradului de urbanizare, care conferă diferenţa dintre un sat şi un oraş.

Ne-am gândit, că în Carei, o întrebare referitoare la restaurante, baruri, discoteci şi mai ales la serviciile pe care le oferă, poate deveni interesantă, că face parte din preocupările, măcar a tinerilor, fără să credem despre cei ce le frecventează că ar fi oameni neserioşi, cetăţeni interesaţi doar de alcool, cafele, pierderea timpului şi cheltuirea banilor. Ne interesa doar, şi exclusiv, să aflăm unde e cel mai gustos meniu, cea mai proaspătă bere, şi unde sunt cele mai simpatice chelneriţe.

Toate, pentru că o mare parte din timpul unei zile, îl petrecem în aceste localuri, fie că suntem în pauza de masă, la o întâlnire de afaceri, la un randez vous, indiferent că e vineri, marţi sau duminică. În fond şi la urma urmei, din moment ce le frecventăm, nu ar trebuie să ne fie tot una dacă mâncarea e rece sau gustoasă, dacă feţele de masă sunt curate, dacă suntem sau nu păcăliţi la nota de plată.

În acelaşi timp, am sperat că toţi cei care se plâng, şi nu sunt puţini, că nu au unde „ieşi”, că oraşul oferă prea puţine alternative, vor profita de ocazie şi îşi vor expune doleanţele, fie doar negativist, fie constructiv.

N-a fost să fie, semn că ceea ce credem despre noi e departe de realitate. Deşi trăim într-un municipiu, în anul 2010, o întrebare simplă, referitoare la calitatea unităţilor de alimentaţie publică, e privită ca o probelmă minoră, ca o instigare la consumul de alcool sau ca lipsa de interes pentru „marile” probleme ale oraşului!

Serviciile, cele care îmbunătăţesc calitatea vieţii, nu ne preocupă, deocamdată în mod real, iar acest aspect explică, într-un mod, o serie de neajunsuri ale felului în care trăim.

Paul Sarvadi

comentarii

de Daniel la 30 martie 2010 - 15:41

Intrebarea,desi era formulata clar cu „meniu,chelnerita” etc a fost inteleasa de multi ca o intrebare IN GENERAL despre localuri.Poate pur si simplu oamenii sunt multumiti de tot ce le ofera un local si pentru a-si dezvolta ideea au adus in fata chestiile negative (minori,tigani,etc).Intr-un local poate fi o chelnerita foarte frumoasa,o curatanie de invidiat,sau un service exceptional dar atata timp cat vezi in jur minori beti sau tigani nu prea mai bagi in seama altceva in afara aceasta chestie.Gandeste-te ca acesti 2 facotri care le-am zis contribuie SI ELE la o parere generala despre un local…si pot fi chiar primele puncte „obligatorii” in a-ti formula parerea despre acel local.Am zis ce cred ca a inteles lumea…si cum vad eu ca gandeste…daca-mi ceri mie parerea,am mai zis-o: Buffalo…and nothing else matters (nu ma deranjeaza nici minorii,nici tiganii care oricum nu umbla acolo.Numai Bine!

de Daniel la 30 martie 2010 - 15:43

p.s. l-am ales si datorita muzicii (90%) ce-i drept…

de dani la 31 martie 2010 - 16:43

sa cante lAUTARI

Lasati un comentariu