Medicamente mai scumpe, de mâine

• publicat la: 31 martie 2010
Medicamente mai scumpe, de mâine

Veşti deloc bune pentru bolnavii careieni. Aceştia vor fi nevoiţi să scoată, de mâine, mai mulţi bani din buzunar pentru medicamente, care se vor scumpi în medie cu şase procente.

Începând de mâine va intra în vigoare ordinul ministrului Sănătăţii prin care vor creşte preţurile medicamentelor. Astfel, preţul medicamentelor produse în România va creşte, în medie, cu 6%, iar cel al produselor din import va fi mai mare cu 10%. Există însă şi medicamente care se vor scumpi mai mult.

Astfel, de la 1 aprilie, unele medicamente compensate se scumpesc chiar şi de nouă ori. Schimbări se vor produce şi în ceea ce priveşte modul de compensare a medicamentelor, iar cel mai afectat va fi pacientul. Reprezentanţii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate au anunţat, la nivel naţional, că intenţionează să calculeze preţul medicamentului în funcţie de grupa terapeutică din care face parte.

Majorarea preţului la medicamente vine ca urmare a actualizării costurilor în funcţie de cursul valutar stabilit prin legea bugetului pe 2010 la 4,25 de lei pentru un euro.

Creşterea este valabilă pentru toate produsele din catalogul naţional.

Paul S.

Lasati un comentariu