O grupare care se ocupa cu falsificarea de carduri, anihilată în Satu Mare

• publicat la: 7 martie 2010
O grupare care se ocupa cu falsificarea de carduri, anihilată în Satu Mare

Membrii unei grupări de criminalitate organizată, suspectaţi că falsificau carduri şi efectuau operaţiuni financiare în mod fraudulos, au fost prinşi de poliţiştii din Satu Mare, la locuinţele acestora fiind găsite sume de bani şi arme, în acest caz fiind deja arestate trei persoane.

Serviciul de Combatere al Criminalităţii Organizate Satu Mare a identificat, cu sprijinul informaţional al ofiţerilor SRI, o grupare de criminalitate organizată care falsifica instrumente de plată electronică şi efectua operaţiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea unui instrument de plată electronică.

Pentru probarea activităţii infracţionale a grupării, în 3 martie, poliţiştii au făcut simultan şapte percheziţii domiciliare în judeţul Satu Mare şi o operaţiune de prindere în flagrant pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Oamenii legii au identificat şi ridicat mai multe corpuri delicte, sume de bani, arme şi echipamente de skimming, respectiv trei pistoale, dintre care două cu bile de cauciuc pentru autoapărare şi unul cu glonţ, precum şi muniţie aferentă, 18.940 lire sterline, 1.690 de euro, 100 de dolari şi 2.700 de lei, aproximativ două grame de canabis, 140 de carduri clonate şi aparatură şi tehnică în vederea copierii de date şi falsificarea de carduri.

Potrivit sursei citate, mai multe persoane au fost audiate de procurorul din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Satu-Mare, iar trei dintre membrii grupării, toţi din Satu-Mare, au fost treţinuţi pentru 24 de ore, sâmbătă aceştia fiind arestaţi pentru 29 de zile.

(Sursa: MEDIAFAX)

Lasati un comentariu