Probleme la reabilitarea Castelului? Presa nu a avut acces la şedinţa de evaluare de azi!

• publicat la: 30 martie 2010
Probleme la reabilitarea Castelului? Presa nu a avut acces la şedinţa de evaluare de azi!

Reprezentanţii firmelor implicate în renovarea Castelului Karolyi i-au solicitat primarului ca şedinţa de evaluare desfăşurată azi să aibă loc fără accesul presei. Timp de trei ore şi jumătate, între ora 11.00 şi 14.30 arhitecţii, constructorii şi reprezentanţii Primăriei au discutat despre cea mai mare investiţie careiană, finanţată din bani publici, la adăpostul uşilor închise.

„Nu sunt motive de îngrijorare, dar firmele implicate în reabilitarea castelului mi-au cerut să nu permit accesul presei. A fost o şedinţă axată pe aspecte tehnice şi am acceptat cererea lor.” a declarat primarul Kovacs Eugen la ieşirea din sala de şedinţe.

City managerul Beko Tamas a precizat după şedinţă: „Nu pot să ofer nici o informaţie. Dacă doriţi să aflaţi amănunte vă invit să discutaţi cu primarul”.

Cu doar patru zile în urmă, vineri, acesta afirma că au apărut conflicte „periculoase” între firmele ce compun consorţiul desemnat să realizeze lucrarea. Tot Beko Tamas a fost cel care a informat mass-media despre desfăşurarea şedinţei de azi, în condiţiile în care evenimentul, de mare importanţă pentru careieni, a fost ţinut în secret de primari.

La întâlnirea de azi au participat reprezentanţii Consorţiului Asociaţia Castelul, arhitecţii, care au elaborat proiectul, dirigintele de şantier, primarul municipiului, city managerul şi mai mulţi angajaţi ai Administraţiei Publice, implicaţi în proiectul de reabilitare al Castelului Karolyi.

Din informaţiile obţinute de www.buletindecarei.ro tensiunile apărute în cadrul celor implicaţi în reabilitarea monumentului istoric careian provin de la o serie de contradicţii în ceea ce priveşte achiziţionarea materialelor de construcţii precum piatra şi ţigla.

Din cauză că membrii consorţiului nu pot cădea de acord de la care furniozor să fie cumpărate aceste materiale de construcţii, o parte a lucrărilor sunt deja în întârziere. Totodată, există şi informaţii conform cărora a izbucnit şi un mic conflict în ceea ce priveşte culoarea ţiglei ce urmează să fie aplicată. În proiectul iniţila aceasta este roşie, culoare pe care membrii consorţiului nu o agrează, fapt ce va duce chiar la modificarea proiectului.

Asociaţia Castelul a câştigat licitaţia pentru reabilitarea Castelului Karolyi în luna septembrie a anului 2009. Consorţiul, inexistent până atunci, include trei firme sătmărene, dintre care una este DOMINIUM, alta aparţine directorului Informaţia Zilei, Dumitru Păcurar, iar cea de-a treia lui Mureşan Petre, membru PDL, care a candidat pentru un loc în Senat.

Valoarea lucrării este de 4,1 milioane de euro, iar termenul de finalizare este 2012.

Paul Sarvadi

comentarii

de HORIA la 30 martie 2010 - 17:42

Este dezastru ce se intampla acolo.Poate vine D-na Ministru Elena Udrea,sa verifice in ce mod si cum sau castigat licitatiile,care este calitatea lucrarilor din Castel ? ce se intampla cu Parcul ? e o DEBANDADA totala!!!!Poate vine cineva sa vada ce se intampla !Toata lumea tace !!!!

de rehcamuhcs iont la 2 aprilie 2010 - 15:54

Fratilor, nu s-au inteles la furat. Ce mai tura vura. Astia ar fi in stare sa blocheze tot proiectul daca nu vor ajunge la ciolan! Pai, fratilor. Castelul se face din bani publici. Banii europeni sunt bani publici, comuntari! Orice se face din bani publici comporta transparenta, adica accesul mass media! Nu mai fiti copii! Cereti-va drepturile!

de MOLO la 5 aprilie 2010 - 18:54

Cui sa-si ceara drepturile,drepturi au cei care impart ciolane!!!

Lasati un comentariu