Salarii de 9.000 de lei pentru directorii din Ministerul Agriculturii

• publicat la: 22 martie 2010
Salarii de 9.000 de lei pentru directorii din Ministerul Agriculturii

In timp ce fermierii se plâng că nu primesc subvențiile la timp, angajații de la Ministerul Agriculturii trăiesc ca niște nababi. De fapt sunt singurii românii care cred că agricultura e pe calea cea bună.

Toate sporurile acordate angajaţilor de la Ministerul Agriculturii, anul trecut, au fost incluse în salariul de bază. Așa se face că în luna februarie, nimeni nu a pierdut nimic, o dată cu aplicarea Legii de salarizare unice. Cu toate că premierul cerea ca nimeni să nu aibă salariul mai mare decât al ministrului, există directori sau adjuncţi care la sfârşit de lună pleacă acasă cu bani mai mulţi.

Spre exemplu, adjunctul Direcţiei de Pescuit este remunerat lunar cu aproape 9.000 de lei. La fel şi directorul Direcţiei de Buget şi Fonduri europene, în vreme ce ministrul Mihai Dumitru primeşte lunar 7,700 de lei, iar fiecare dintre cei trei secretarii de stat câte 6.700 lei.

Absolut toţi cei aproximativ 500 de angajaţi ai Ministerului Agriculturii primesc un spor de condiţii vătămătoare care variază, în procente, de la 8 la 30% din salariul de bază.

sursa Cotidianul

Lasati un comentariu