Se inaugurează Centrul de Zi al Surorilor Piariste

• publicat la: 4 martie 2010
Se inaugurează Centrul de Zi al Surorilor Piariste

Congregaţia Surorilor Piariste şi Primăria Municipiului Carei organizează în 18 martie, de la ora 14.00, inaugurarea Centrului de Zi de pe strada 1 Decembrie 1918, numărul 30, fosta Zarda.

Evenimentul are loc în cadrul Zilei Porţilor Deschise. Slujba de sfinţire va fi oficiată de episcopul romano-catolic al Sătmarului Schonberger Jeno.

Buletin de Carei vă prezintă, săptămâna viitoare, istoria recentă a acestei clădiri, care a creat mari tensiuni între consilierii locali, între edili şi reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice.

comentarii

de LACI la 5 martie 2010 - 07:12

bravo lor!!!!Surorile Piariste au facut multe lucruri bune pentru copii,dar si cele de la Greco -catolici!Ce le deosebeste pe Piariste de celelalte ,este faptul ca probabil insista mai mult la ajutorul Primarului!

de radu la 5 martie 2010 - 21:10

Centrul de zi Speranta, de la surorile greco-catolice functioneaza de 4 ani fara multe surle si trimbite.Comunitatea surorilor Maicii Domnului le ofera copiilor , pe langa educatie si sprijin la invatatura si o masa gratuita, zilnica.An de an organizeaza serbari, premierea copiilor constiinciosi, cu rezultate bune la invatatura, si totusi, inca nimeni din conducerea orasului nu i-a onorat cu prezenta.
Sa stiti ca sediul lor nu e din niciun fond local iar activitatile lor au titlu de voluntariat; pacat ca lumea nu prea stie si nu se implica

de iubi la 11 martie 2010 - 15:20

RADU,Felicitari,ai perfecta dreptate.Nu este de mirare, desi sunt CATOLICE graiul matern ROMANESC le diferentiaza de celelelte ROMANCE,CATOLICE.

Lasati un comentariu