Şedinţa Consiliului Local

• publicat la: 21 martie 2010
Şedinţa  Consiliului Local

După cum am anunţat, vineri 20 martie , consilierii careieni s-au reunit intr-o şedinţă de lucru extraordinară , cu două puncte pe ordinea de zi.

Sedinta a fost de scurtă durată, in prealabil consilierii intrunindu-se in şedinţe pe comisii.

Inaintea şedinţei s-a primit un Centralizator cu  străzile propuse spre reparare şi ranforsare.

Primul punct de pe ordinea de zi l-a constituit preluarea in domeniul public al municipiului a drumurilor de exploatare agricolă situate in extravilanul localităţii.

Se doreşte repararea drumurilor de  exploatare agricolă  prin accesarea de fonduri prin Măsura 125 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Proiectul a trecut cu unanimitate de voturi.

Punctul doi de pe ordinea de zi prevedea aprobarea eliberării certificatului de urbanism pentru construcţii noi , acestea fiind reprezentate prin cererea depusă de SC SANA RA SRL Carei care doreşte realizarea unei instalaţii pentru producerea energiei regenerabile.Zona in care urmează a fi realizată investitia este o zonă mixtă situată in apropierea fostei Fabrici de zahăr.Si acest punct a trecut cu unanimitate  de voturi.

Edilii orasului au propus o listă cu 14 străzi care ar trebui reparate in regim de “primă urgenţă” si au solicitat consilierilor  eventuale adăugări sau modificări de străzi .

Aceste străzi sunt : Calea  Mihai Viteazu, 25 Octombrie, Calea Armatei Române,Tireamului,Căplenilor,Constantin Mille,Petofi Sandor,Cimitirului,Gheorghe Lazăr,1 Mai, Corneliu Coposu,Viilor,Ignişului şi Zăgănescu.

Străzile necesită lucrări ample de reparaţii, unele nevând structura de rezistenţă adecvată traficului de mare tonaj.  Se doreşte scoaterea la licitaţie a acestor lucrări , cu  termen de plata cuprins intre 5-10 ani .Costurile  acestor  lucrări se ridică la cca 7 milioane de lei noi , bani de care Primăria nu dispune in acest moment.

comentarii

de sany la 23 martie 2010 - 04:48

DAR DRUMUEILE DIN VIILE NOI SPRE TIREAM …??/? BINE CA CONSILIERU CIUCOS ARE CURENT DESI E IN AFARA ORASULUI TEREN EXTRAVILANT IAR ALTI CARE PENTRU ACEASI ZONA PLATESC IMPOZIT NU BENEFICIAZA DE CURENT SI DRUMURII ACCESIBILE
DOM PRIMAR SI CONSILIERI NOI RESTU LUMI CE CONDITII TREBUIE SA INDEPLINIM SA BENEFICIEM SI NOI DE CURENT SI DRUMURI ACCESIBILE ??????????????????????????????????????????????????????????VREM UN RASPUNS DACA SE POATE SI NU VA DERANJAM…??????MACAR SA NE MARITI IMPOZITU DK. NU NE FACETI DRUMU ????

de dani la 31 martie 2010 - 16:48

se face drum…liber la GIORDEALA CA E DE UNDE

Lasati un comentariu