Activităţi de Ziua Pământului

• publicat la: 24 aprilie 2010
Activităţi de Ziua Pământului

Apărută in 1970, Ziua Pământului simbolizează lupta impotriva poluării şi problemelor climaterice. Spre deosebire de mai noua şi deja mai populară Oră a Pământului, Ziua Pământului (Earth Day in engleză) se sărbătoreşte in fiecare an pe 22 aprilie şi nu presupune o acţiune simbolică precum stinsul luminii.

Cu toate acestea, Ziua Pământului a avut un rol foarte important in mediatizarea problemelor climaterice ale Pământului. Ea a dat naştere unei organizatii (Earth Day Organization) cu filiale in peste 170 de ţări şi rezultate notabile in conştientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluării, etc .

Ziua de 22 aprilie a fost declaratã “Ziua Pãmântului“, fiind sãrbãtoritã pe plan international, ca o dorintã publicã de a construi o societate durabilã. Dupã 1990, aceastã zi a fost sãrbãtoritã si în România.

In cadrul Colegiului Tehnic ,,Iuliu Maniu “Carei, s-a desfăşurat in data de , 21.04, 2010 ,o campanie  de igienizare a curţii unităţii, in paralel cu  plantarea unor  pomi ornamentali. Pe aceasta cale multumim d-lui Adorian care ne-a sponsorizat cu aceşti arbuşti ornamentali ,fără de care nu am fi putut realiza  aceste activităti. In luna mai , va urma o altă  actiune  de infrumuseţare  a spaţiilor verzi din jurul unităţii şcolare, când vor fi plantate flori .

La Campania din 21 aprilie  au  participat un număr de 5 cadre didactice  şi elevi din clasele : a IX-a A, IX-a B, IX-a D şi nu in ultimul rând XII-a A. La sfârşitul activităţii, elevilor şi cadrelor didactice le-au fost inmânate diplome din partea conducerii şcolii.

Prof. Pridea Daniela

Lasati un comentariu