Bancnota „3D” de 100 de dolari, lansată in SUA

• publicat la: 24 aprilie 2010
Bancnota „3D” de 100 de dolari, lansată in SUA

Statele Unite ale Americii au lansat, miercuri, o nouă bancnotă de 100 dolari, care va incepe să circule din 10 februarie 2011 şi care va face mai uşoară lupta contra falsurilor.

„Această bancnotă include cele mai bune tehnici disponibile pentru a ne asigura că suntem cu un pas inaintea falsificatorilor”, a declarat secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner.

Pe lângă designul său, noutatea adusă de bancnotă este o panglică de securitate albastră 3D, care işi schimbă imaginea in funcţie de cum mişti bancnota.

In stânga bancnotei este reprezentat Benjamin Franklin, unul dintre părinţii fondatori ai Statelor Unite. Pe partea dreaptă sunt un stilou şi un text care reprezintă inceputul Declaraţiei de Independenţă.

In conformitate cu normele generale adoptate in 1928, bancnota de 100 de dolari trebuie să aibă portretul lui Benjamin Franklin, aşa cum tot obligatoriu e ca pe verso să fie imprimată „Independence Hall”, clădirea din Philadelphia in care s-a semnat Declaraţia de Independenţă a SUA in 4 iulie 1776.

sursa    ziare.ro

Lasati un comentariu