Cele mai ieftine şi eficiente 6 trucuri de ingrijire

• publicat la: 12 aprilie 2010
Cele mai ieftine şi eficiente 6 trucuri  de ingrijire

Uneori ingrijirea corpului nostru poate fi extrem de costisitoare, mai ales pentru că evităm să facem compromisuri in această privintă, incercând să alegem mereu produse de calitate.

Totusi, aţi fi suprinse să observaţi că unele dintre aceste produse de calitate pot fi inlocuite cu succes de opţiuni mult mai ieftine şi mai eficiente.

VITAMINA E
Pentru: intinerirea părului şi a pielii. Joacă un rol vital ca antioxidant, asigurând o protecţie excelentă impotriva radicalilor liberi care imbătrânesc tenul, reducând apariţia ridurilor. Poate inlocui cu succes cremele antirid.
Descriere: Se găseşte sub formă de capsule gelatinoase care conţin vitamina E in stare naturală.
Folosire: Administrare orală – 1 capsulă pe zi. O dată pe săptămână, inainte de culcare, foloseşte praful din capsule pentru a freca pielea feţei şi a gâtului.
Costuri: 1 tub cu 100 de capsule – aprox. 60 lei
Se găseşte: in orice farmacie


PEROXIDUL DE HIDROGEN (H2O2)

Pentru: combaterea acneei şi petelor inestetice ale tenului. Poate preveni şi apariţia vergeturilor. Acesta este un agent antimicrobial, antiseptic şi oxidant. Curăţă tenul şi il catifelează. Poate inlocui cu succes un tonifiant.
Descriere: Se găseşte sub formă apoasă, pentru uz extern.
Folosire: Aplică pe un tampon de bumbac soluţia şi tamponează pielea uşor. Dacă soluţia este prea puternică, o poţi dilua cu apă.
Costuri: 1 sticluţă de 100 ml – aprox. 5 lei
Se găseşte: in orice farmacie

ULEIUL DE MIGDALE

Pentru: combaterea cearcănelor şi a petelor inestetice din jurul ochilor. Migdalele conţin vitamina E şi sunt bogate in grăsimi monosaturate, reducând grăsimile şi crescând nivelul de oxigenare a vaselor sangvine. Poate inlocui cremele anticearcăn.
Descriere: Se găseşte sub formă uleioasă, in sticle de 100 ml.
Folosire: Aplică puţin ulei de migdale in jurul ochilor şi masează uşor cu vârful degetelor. Incepe de la colţul interior al ochiului, masând uşor spre colţul exterior. Pentru rezultate bune repetă acest procedeu in fiecare zi.
Costuri: 1 sticluţă de 100 ml – aprox. 35 lei
Se găseşte: in magazinele naturiste şi in unele farmacii

SUCUL DE LĂMÂIE

Pentru: combaterea pistruilor, luminează şi curăţă pielea, fără a bloca porii, fiind un produs antibacterial cu un pH scăzut. Poate inlocui cu succes produsele tonice.
Descriere: Se găseşte in sticle de 250 ml sau 500 ml sau poate fi stors din lămâi.
Folosire: Aplică sucul de lămâie pe faţă cu un tampon de bumbac. Evită zona ochilor. Aşteaptă să fie absorbit in piele şi apoi aplică o cremă hidratantă, deoarece sucul de lămâie este astringent.
Costuri: 1 kg lămâi – 5 lei
Se găseşte: in orice magazin

ULEIUL DE MĂSLINE
Pentru: hidratarea pielii, fiind un produs ce nu cauzează reacţii alergice. Curăţă, inmoaie şi regenerează pielea. Este extrem de eficient in ingrijirea mâinilor şi a unghiilor. Poate inlocui cu succes cremele de mâini. Hidratează şi părul, oferindu-i strălucire naturală.
Descriere: Se găseşte in sticle de 500 sau 1000 ml.
Folosire: Pentru corp, pune o cantitate mică de ulei pe piele şi masează bine până ce se absoarbe.
Pentru păr, aplică inainte de spălarea părului ulei de măsline şi lasă-l să acţioneze jumătate de oră. Urmează apoi ritualul normal de spălare a părului.
Pentru mâini incălzeşte intr-o tigaie puţin ulei de măsline. Ai grijă să nu fie foarte fierbinte, să fie suportabil la atingere. Masează mâinile bine cu ulei, insistând pe unghii. Pune mănuşi cosmetice şi dormi cu ele pentru un efect garantat.
Costuri: 500 ml – aprox. 19 lei
Se găseşte: in orice magazin

MIEREA

Pentru: combaterea pielii uscate. Lasă pielea catifelată şi hidratată, fiind un agent antiseptic şi antibacterial. PH-ul său cuprins intre 3,2 si 4,5 previne formarea de bacterii.
Descriere: Cea mai bună miere pentru ingrijirea pielii este cea de salcâm, de salcie şi de tei.
Folosire: Incălzeşte mierea in cuptorul cu microunde sau pe aragaz, până capătă o textură mai lichidă. Aplică mierea pe piele prin masaj. Lasă-o să-şi facă efectul timp de 10 minute. Clăteşte bine şi aplică o cremă hidratantă. Repetă de 2-3 ori pe săptămână.
Costuri: 1 kg de miere – aprox. 25 lei
Se găseşte: in orice magazin

Lasati un comentariu