Drumul ocolitor ar trebui finalizat până în 2013. Cum comentaţi?

• publicat la: 26 aprilie 2010
Drumul ocolitor ar trebui finalizat până în 2013. Cum comentaţi?

CNADNR a anunţat că drumul de ocolire al municipiului, pe tronsonul Satu Mare – Oradea, se va da în folosinţă în 2013. Acesta e finanţat din fondurile Programului Operaţional Regional.

Şoseau, care va ocoli Careiul, va avea o lungime de 9 kilometri. Dinspre Satu Mare, el va face un ocol spre şoseaua ce duce spre Ghenci, va ocoli apoi municipiul şi va face legătura cu drumul spre Oradea, undeva, în zona actualului drum spre Ianculeşti. Astfel, şi cei ce vor sosi în Carei dinspre Tăşnad, Zalău, respectiv Cluj Napoca, vor avea un acces simplu spre şoseaua de ocolire.

Costurile de realizare ale drumului ocolitor nu se cunosc. Sursa de finanţare este asigurată prin Programul Operaţional Regional, în timp ce de organizarea licitaţiilor şi realizarea celorlalte aspecte birocratice se vor ocupa Primăria Carei şi Compania Naţională a Autostrăzilor şi Drumurilor Naţionale din România.

În perioada imediat urmăoare se va trece la faza expropierilor. Cu alte cuvinte, cei care deţin terenuri pe viitoarea rută a şoselei ocolitoare vor fi nevoiţi să îl vândă, conform unor preţuri stabilite de legile în vigoare.

 

Paul S.

comentarii

de Bobby la 26 aprilie 2010 - 12:51

:)ar fi foarte bine sa faca si o centura ocolitoare, din pacate cei de la primarie nu au bani sa faca niste drumuri importante cum ar fi intrarea in carei de catre satu-mare e ceva incredibil acolo sa poti merge doar cu a 2a….

de Corina la 26 aprilie 2010 - 16:52

„Cum momentati? ” cred ca trebuie sa revedeti titlul articolului, aveti un ” typo”

de eu la 26 aprilie 2010 - 19:28

extrardinara a fost ideea asta…..asa de aglomerate is drumurile din carei k trebuie un drum ocolitor.Nici drumurile pe care le avem nu le putem ingriji si noi ne bagam la proiecte din astea.crek nici avionu nu zboara drept deasupra drumului de la intrarea in carei dinspre satu mare:)))))

de dani la 27 aprilie 2010 - 04:01

daca nu e din Bani locali e bine da cei dela cond. ORASULUI nu sant in stare sa PIETRUIASCA macr unele drumuri din oras sau VIILE TIREAMULUI da impozit stiu sa nue i-a.

de vasi la 27 aprilie 2010 - 04:03

doar nu ati crezut ca conducereaacestui ORAS e in stare sa faca asa ceva nu snt in stare sa pietruiasca une drumuri da sa faca o CENTURA OCOLITOARE.

de gyuri la 27 aprilie 2010 - 04:05

Daca ar trece prin viile TIREAMULUI ar fi bine poate sar introduce si CURENTU ca primaria nu ein STARE DE NIMIC NUMAI SA I- A IMPOZITE DE LA OAMENI restu e can can.

de dana la 27 aprilie 2010 - 04:07

e bine din bani altora da cred ca cei de la primarie se vor lauda ca ei au facut mai ales inainte de vOTARI iar vor CERSI VOTURYYYY KOVACS si familia va merge iar prin magazinele din oras.???? domnisoara KOVASCS.????

de Bagabontu la 27 aprilie 2010 - 07:32

Domnul Kovascs sa ma muste de boșe mai bine ar repara drumurile din Carei,

de tzutzy la 27 aprilie 2010 - 07:47

bhaiii va dati seama cat fura kovacs???
macar are de unde….:)))
na las’ k ne f***m noi masinile cu drumurile astea!!!
el „ciordeste” sh majd drumurile o sa le „foutaleasca” cum s’ar zice!!!

de Careian independent la 27 aprilie 2010 - 09:00

Mai tzutzy, – chiar esti dus cu pluta rau de tot,da ce crezi ca banii se afla la KOVACS in sertar ?sau face singur toate pretentiile voastre ?habar nu aveti cum functioneaza o Administratie locala.Da de cei 19 Consilieri nu aveti de spus nimic ?faceti bine si puneti mana si cititi Legile,ca deaia nu stiti numai comenta ca habar nu aveti.O sa va faca Kovacs voua drumurile din banii lui,aveti rabdare,si o sa va faca tot din banii lui case si tot ce va pofteste sufletul ,ca doar Kovacs e singur in Primarie,Consilierii isi ridica doar indemnizatiile si fac cateodata gargare sa se auda vorbind,dar concret nimic.

de Sergiu L. la 27 aprilie 2010 - 11:07

cei zece consilieri UDMR nu stiu nici sa vorbeasca, dar nu ei sunt de vina ca nu se face nimic pe aici, populatia care a votat tulipanul si pe Basescu.

de Careian independent la 27 aprilie 2010 - 12:40

BASESCU nu prea are Consilieri locali in Carei,are doar 2 la numar din 19,asa ca mai informeazate si tu ,cred ca nu astepti sa vina Presedintele tarii sa rezolve problemele in Carei,nui treaba lui.De aceia am facut eu trimitere la Legi,sa mai cititi si voi atributiile fiecarui demnitar.

de Compy la 27 aprilie 2010 - 14:19

careianul independent de scrierea romaneasca sa faca bine sa treaca in clasa I si sa invete sa citeasca, oricum consilierii nu au nicio treaba cu finantarea sau subfinantarea sau deloc finantarea primariilor.

de kovacs antal (puha) la 28 aprilie 2010 - 07:13

in loc sa ne uitam dupa bine,noi numai cele rele le vedem……..oricare ar fi fost primar nici unul nu ar aduce de acasa bani(cred ca nici voi)!atunci ce vina are kovacs?!

de Careian independent la 28 aprilie 2010 - 08:29

Da am facut sc. in lb. maghiara,totusi ma straduiesc sa scriu, iar tu in calitate de consilier straduiestete sa faci ceva proiecte pentru cei care te-au ales,dai aiurea din gura doar,pe deasupra mai si votezi!

de mia la 28 aprilie 2010 - 21:53

mai bine s-ar plomba gaurile care apartin de oras si dupa aia mai punem in discutie si care e DDDDD poate in anul 2500 Odata nu sunt bani, apoi inginerul trebuie sa constate cat e de mare groapa, muncitorii nu muncesc ca ploua, pe cand vin nu au cu ce, iar cand au cu ce e iarna si nu mai pot face nimic pt ca primarul si-a facut parcare si iaca asa vine anul 2500 si nu e gata. Ce credeti e simplu????

de marin la 28 aprilie 2010 - 21:55

ALO d-nul primar unde sunt banii de reparat drumurile????

de medy la 29 aprilie 2010 - 17:04

nu gasesc corelatie

de gabi la 29 aprilie 2010 - 21:39

@medy
corelatie intre titlu si continut ma gandesc…mai citeste de 3 ori, spune „Tatal nostru” de 10 ori si poate D-zeu te ajuta sa vezi ca e legatura…

de daciafan la 30 aprilie 2010 - 09:22

o centura ocolitoare ar fi binevenita insa cred ca va mai ramane un timp la stadiul de proiect
vis a vis de portiunea de drum impractibala de la intrarea dinspre satu mare ma intreb cu consternare cate gropi ar fi nevoie sa fie pe metru patrat pentru a se lua decizia de aplicare a unui covor asfaltic nou

de lLORA la 3 mai 2010 - 10:16

banii de reparat drumurile sunt la CONSILIUL JUDETEAN,sa stiti si voi, se vede ca nu va informati, numai carcotiti! acum s-au alocat bani pentru portunea de langa PHONIX,150 milioane Roni, tot bateti diin gura si nu stiti ce .

de Sergiu la 3 mai 2010 - 10:28

era si timpul, ca e dezastru portiunea respectiva a phoenix-ului, si sa se puna si in aplicare. pana nu vad rezultate pana atunci nu cred nimic, nici eu nici altii

de daciafan la 10 mai 2010 - 13:23

stimata ILORA
banii vin de la contribuabil nu de la Consiliul Judetean, pe de alta parte nu-mi explica mie de unde vin banii ci explica-mi din ce cauza e impracticabil drumul
in ceea ce priveste cat de informati suntem iti spun doar atat:poate avem si noi joburi si nu avem timp sa stam calare pe flxurile de stiri 24/24

de Gabi la 26 mai 2010 - 15:59

Ne meritam soarta pentru ca acest domn KOVACS a ajuns primar!A falimentat firme cu duiumul,oamenii au stiut acest lucru ,dar… l-au votat. De ce?Sa nu fim ipocriti si sa dam lectii,chiar daca era un roman competent care sa concureze pe liste electorale cu d-l K. tot nu ar fi fost votat!Si stiti de ce?Romanii nu se duc la vot,stau acasa frumusel apoi comenteaza,iar maghiarii voteaza indiferent pe cine,dar sa fie de-al lor.Numai noi am avut de pierdut dar asa ne trebuie!Eu una am votat si voi vota pentru ca aceia care nu merg la vot dar bat din gura sunt lasi!Asa a fost si la alegerile prezidentiale,iar acum,fie ca sunt unguri,fie ca sunt romani,comenteaza…Sa comenteze cei care si-au exercitat dreptul de cetatean al acestei tari!Ma refer …in general…nu la toata lumea!

de elisa la 11 iunie 2010 - 20:05

OBSERV GABI CA TU FACI DIN DREPTUL CETATEANULUI DE A-SI EXERCITA OPTIUNEA PRIN VOT O CHESTIE ETNICA,CEEA CE NU E DELOC SANATOS SI NICI EUROPEAN.DAR ASTA E.

de Attila la 27 august 2010 - 21:03

Nu zau, Gabi, chiar ai o viziune interesanta asupra dreptului la opinie! Inca putin si il conditionezi „democratic” cu un articol unic: pumnul (in gura). de la tine pana la strategia in care ziaristii sunt un fel de amenintare la securitatea nationala nu e decat un pas, cel pe care base l-a facut deja.

Lasati un comentariu