Investiţiile din Piaţa Agro-Alimentară pe „apa sâmbetei”! GALERIE FOTO

• publicat la: 25 aprilie 2010
Investiţiile din Piaţa Agro-Alimentară pe „apa sâmbetei”! GALERIE FOTO

Una dintre cele mai mari investiţii ale actualei conduceri – pavarea Pieţei Agro Alimentare – se dovedeşte, cu ocazia fiecări ploi, un proiect ratat. Cei peste patru miliarde  de lei vechi, cheltuiţi în urmă cu un an şi jumătate, s-au risipit aiurea, din cauza lucrărilor prost efectuate. Apa bălteşte, canalele sunt înfundate, iar comercianţii şi clienţii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi. Primii plătesc taxe pentru a putea vinde în Piaţă, iar cei din urmă, impozite şi taxe locale. Cu toţii şi-ar dori condiţii normale şi civilizate dar, din nefericire, nu au parte de aşa ceva.

Investiţia ratată a Primăriei are, la un an şi jumătate de la realizare, imaginea unor alei impracticabile şi au unor canale înfundate. Dalele, cărora în mod normal trebuia să li se pregătească un pat special, au fost fixate în grabă, fără a se ţine cont de acest aspect. Din această cauză au apărut denivelările, care, odată cu apariţia precipitaţiilor, creează uriaşe băltoace.

Cele mai mari probleme le au comercianţii. Stratul de asfalt, turnat fără nici o logică, a făcut ca apa de ploaie să se scurgă exact în spaţiile ocupate de aceştia, în spatele tejghelelor.

Cu aceeaşi problemă se confruntă şi „clienţii”, care nu au altă soluţie, în cazul în care doresc să cumpre ceva, decât să păşească prin apă.

E de aşteptat, în aceste condiţii, ca tradiţionalul comerţ cu zarzavaturi şi legume, să se transforme. În locul morcovilor şi a guliilor, producătorii agricoli îşi vor vinde, unii altora, şi clienţilor, cizme de gumă. În timp ce administratorii locali vor continua afacerile cu firme fantomă, care lucrează la supra-preţ şi extrem de prost.

Imaginile din Piaţa Agro Alimentară au fost realizate în urmă cu 10 zile, dar ele vor putea fi surprinse, din nou, cu ocazia următoarei ploi.

Paul. S.

comentarii

de alex la 25 aprilie 2010 - 17:37

Asa va trebuie , platitile in continuare toate taxele si impozitele fara a avea curajul sa le cereti ceea ce au promis.
Toleranta este rasplatita intodeauna cu indiferenta !!!

de PRODUCATOR AGRICOL la 25 aprilie 2010 - 17:52

Asteptam casele de marcat,oare cati producatori agricoli vor reusii sa le cumpere,sau vor dispare producatorii din piata?in mod sigurca da,nu toata lumea v-a reusi sa si le cumpere!Asta da lege!Bravo sa ne traiasca legiuitorii !!!Ne intoarcem in Supermarketuri,cumparam rosii turcesti………

de vasile la 26 aprilie 2010 - 00:38

Da… de rahat situatia. De acord cu producatorul agricol. Statul roman se pare ca nu face decat sa incerce falimentarea micilor producatori.

Nu stiu daca a fost aprobata, dar saptamana trecuta a fost facuta propunerea ca micii producatori sa nu mai aiba voie sa vanda in piete fara a se inregistra ca PErsoana Fizica Autorizata. Cu siguranta ca tata nu va face asa ceva. Nici vecinul. Cam nimeni.

Deci, probabil vor dsiparea producatorii din piete. Poate ca acestia ar trebui sa se gandeasca sa vanda prin recomandare, direct de acasa. La fel cu se intampla si cu porcii la tara… halal conducere.

de marin la 28 aprilie 2010 - 22:02

Sunt o femeie simpla de la tara. Muncesc ca sa-mi intretin familia. Platesc pt arat, unghiile mi-s negre de atata pamant, spatele nu mi-l mai simt,platesc apa si apoi si piata poate vand poate nu dar….sunt obligata sa -mi vand produsele la un pret de nimic macar cat da cat sa raman cu ceva.

de lia la 28 aprilie 2010 - 22:05

Sunt o femeie simpla de la tara. Muncesc ca sa-mi intretin familia. Platesc pt arat, unghiile mi-s negre de atata pamant, spatele nu mi-l mai simt,platesc apa si apoi si piata poate vand poate nu dar….sunt obligata sa -mi vand produsele la un pret de nimic macar cat da cat sa raman cu ceva.

Lasati un comentariu