Oare vom scăpa de votul multiplu?Proiect pilot pentru informatizarea secţiilor de votare

• publicat la: 25 aprilie 2010
Oare vom scăpa de votul multiplu?Proiect pilot pentru informatizarea secţiilor de votare

Procedurile adoptate descriu în detaliu atribuţiile şi rolul operatorilor şi ale personalului tehnic care asigură desfăşurarea proiectului

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a adoptat o serie de instrucţiuni pentru implementarea proiectului-pilot privind informatizarea secţiilor de votare la Alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul uninominal nr. 19, Circuscripţia electorală nr. 42 – Municipiul Bucureşti, care au loc în data de 25 aprilie 2010.

Instrucţiunile stabilesc responsabilităţile instituţiilor implicate în derularea proiectului- pilot şi procedurile pentru punerea în practică a acestuia.

Instituţiile care colaborează la derularea proiectului sunt: AEP, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Prefectura Municipiului Bucureşti, Primăria Sectorului 4, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Institutul Naţional de Statistică.

Procedurile adoptate descriu în detaliu atribuţiile şi rolul operatorilor şi ale personalului tehnic care asigură desfăşurarea în condiţii optime a proiectului. De exemplu, operatorii din secţiile de votare au următoarele atribuţii:

– introduc în aplicaţie informatică CNP-ul alegătorului;

– transmit preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare mesajele returnate de sistem care privesc posibile situaţii de vot ilegal;

– înscriu datele din procesul verbal întocmit de biroul electoral al secţiei de votare într-un formular electronic care va semnala erorile din cheile de validare şi care va fi transmis către AEP.

În acelaşi context, Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile parţiale din data de 25 aprilie a.c. a adoptat Decizia nr. 6/19.04.2010.

Decizia privind operaţiunile tehnice care se vor realiza pentru centralizarea datelor referitoare la alegerile parţiale lasă la latitudinea preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare să stabilească modalităţile de colaborare şi de sprijinire a operatorilor din secţiile de votare. Totodată, preşedintele secţiei de votare poate, prin mijloace legale, să oprească de la votare un alegător despre care a primit informaţia de la operator că s-ar afla într-o situaţie susceptibilă de vot ilegal.

sursa   gândul.ro

comentarii

de Gabi D la 27 iunie 2010 - 12:08

Sper din suflet sa nu se mai poata,,fura”alegerile,altfel,de ce mai votam fiecare?Si asa,atunci cand te simti inselat parca,nici mersul la vot nu mai are rost!Sper sa se puna capat acestui flagel!

de gabi la 27 iunie 2010 - 12:54

pai pana te prinzi tu ca nu are rost sa mergi la vot…

Lasati un comentariu