19 milioane de lei subvenţii pentru ONG-uri de la Ministerul Muncii

• publicat la: 26 mai 2010
19 milioane de lei subvenţii pentru ONG-uri de la Ministerul Muncii

Zeci de ONG-uri au primit in 2009 18,8 milioane de lei in baza Legii 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundatiilor române cu personalitate juridică, care infiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială.

Asociaţia Caritas Arhidieceza Romano Catolică Alba Iulia a primit cea mai mare sumă anul trecut, in jur de 2.261.966,97 lei pentru serviciile de protecţie socială, Organizaţia Caritas Satu Mare a primit de la stat subvenţii de 1.449.922,30 lei.

Pot primi subventii asociaţiile şi fundaţiile care sunt acreditate sau licenţiate să acorde servicii sociale, care au acordat cel puţin 12 luni servicii de asistenţă socială, prin personal calificat, intr-un spaţiu adecvat sau la domiciliul persoanelor asistate.

Sumele primite se aprobă anual prin ordin al ministrului Muncii şi se folosesc la salariile personalului calificat in domeniul asistenţei sociale, hrana persoanelor asistate, incălzirea hranei, utilităţile, materialele didactice sau cheltuieli pen tru carburanţii şi lubrifianţii necesari funcţionării mijloacelor de transport specifice activităţii de asistenţă socială.

Pe lista acestora apar fundaţii şi asociaţii ale unor medici acţionari la societăţi cu specific medical sau cu proptele instituţionale.

Financiarul

Lasati un comentariu