Dependenti de LIBERTATE

• publicat la: 15 mai 2010
Dependenti de LIBERTATE

Răspunzând la invitaţia Centrului de Prevenire,  Evaluare şi Consiliere  Antidrog Satu Mare de a participa la concursul „MESAJUL MEU ANTIDROG”, ed. a VII-a elevii Şcolii cu clasele I- VIII Nr. 1 Carei au realizat un film de scurt metraj cu titlul “Dependenţi de LIBERTATE”.

Scopul proiectului este menţinerea la un nivel scăzut al consumului de droguri şi de reducere a cazurilor de noi consumatori în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar. 

Dorinţa noastră a fost de a dezvolta  atitudini şi practici la nivelul tinerilor  aflaţi într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri.

Am încercat să prezentăm modalităţi de evitare sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool, tutun şi droguri. Un alt obiectiv a fost sensibilizarea şi educarea populaţiei şcolare în scopul evitării consumului experimental/recreaţional de droguri şi trecerii de la acesta la cel regulat.

Filmul realizat va fi prezentat elevilor şcolii în cadrul orelor de consiliere şi orientare, urmat de o discuţie despre implicaţiile dependenţei de orice fel de drog.

buletindecarei.ro

La realizarea producţiei au participat elevi din clasele a VII-a A si C, a VIII-a A, indrumati de către Varga Sidonia (prof. psiholog),Csigi Beata (prof. consilier) şi Mateş Marius (asistent medical).

Lasati un comentariu