Jean Constantin a murit

• publicat la: 26 mai 2010
Jean Constantin a murit

Jean Constantin a murit, miercuri, la vârsta de 81 de ani, in locuinţa sa de la Constanţa. Actorul Jean Constantin a fost găsit mort de un prieten.

Actorul era mort de câteva ore când rudele sale, anunţate de vecini, au spart uşa apartamentului in care locuia, susţin medicii de pe ambulanţă, care nu au putut preciza care este cauza decesului. Cel mai probabil este vorba de un infarct, susţin medicii.

Jean Constantin avusese un spectacol in urmă cu două zile, la Adamclisi, afirma Ionut Galani, bărbatul care l-a gasit mort pe artist, in locuinţa acestuia din Constanţa.

Jean Constantin a murit – reacţii ale actorilor

Anuntul decesului lui Jean Constantin a fost făcut de Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă din Bucureşti. In ultimul an, Jean Constantin a fost internat in mai multe spitale din Constanţa şi din Bucuresti, având probleme cardiace.

Unul dintre cei mai mari actori din generaţia epocii de aur, maestrul Jean Constantin s-a născut la data de 21 august 1928 in Techirghiol, judetul Constanţa.

Jean Constantin a jucat in peste 50 de filme. Rolurile care l-au consacrat sunt Ismail, Parpanghel sau Somali. A devenit celebru in anii ’70, cu seria de filme de comedie „B(rigada) D(iverse)”, unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu, Puiu Calinescu şi Iurie Darie.

Lui Jean Constantin ii plăcea de mic să spună poezii, iar părinţii il incurajau. Viata maestrului Jean Constantin a fost muncită, a făcut naveta cu trenul, chiar şi cu căruţa ca să ajungă la teatru. Jean Constantin a fost numit şi cetăţean de onoare al oraşului Constanta.

Aflat la a treia căsătorie, actorul işi prezenta soţia, Elena Jean, drept o gospodină desăvârşită. Elena Jean, care a lucrat la Teatrul National 40 de ani ca sufleor, este fosta soţie a lui Gheorghe Cozorici.

Cele mai recente producţii in care l-am putut vedea pe Jean Constantin sunt „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006), „Roming”, de Jiri Vejdelek (2007) si „Supravietuitorul” (2008), de Sergiu Nicolaescu.

La 27 ianuarie 2007, actorul Jean Constantin a fost investit drept Cavaler de Malta al Ordinului „Sf. Ioan” de la Ierusalim, in cadrul unui ceremonial desfăşurat intr-o sală a Muzeului de Istorie a Bucovinei din Suceava.

Ceremonia de investitură a fost prezidată de Marele Maestru al Ordinului „Sf. Ioan” de la Ierusalim, Ducele Don Basilio Cali de Rodez. După acesta s-a aflat că, de fapt, Ordinul Cavalerilor de Malta este o altă organizaţie, iar maestrul Jean Constantin a fost inşelat.

Tot pe 26 mai, in anul 1995, a murit şi actorul Stefan Bănică Senior.

ziare.com

comentarii

de Gabi la 26 mai 2010 - 16:22

Cu mare durere in suflet am aflat despre moartea marelui actor de comedie JEAN CONSTANTIN si pe masura ce marile talente se sting din ce in ce mai des,ma cotropeste o apasare sufleteasca de neimaginat la gandul ca dintre cei care ne-au imbogatit si inseninat viata raman tot mai putini!Sa incercam sa-i pretuim pe marii artisti(atati cati ne-au ramas) cat mai sunt in viata,deoarece odata cu trecerea lor in nefiinta totul e de prisos si cuvintele noastre vor fi zadarnice!Ii doresc ca acolo,in lumea noua in care va pleca Dumnezeu sa-l primeasca cu bratele deschise si sa-l faca sa zambeasca,asa cum a facut si pe Pamant!Se va reintalni cu toti marii actori si vor da niste spectacole pe cinste,asa,poate-l va mai imbuna si pe DOMNUL!!!Ramai cu bine,,actor grabit”!!!Dumnezeu sa te odihneasca si sa dormi in pace!

de Missogin la 26 mai 2010 - 17:14

Dumnezeu sa te odihneasca in pace !

de Daniel la 26 mai 2010 - 19:13

RIP one of the greatest!

de kovacs antal(puha) la 26 mai 2010 - 20:25

„daca ma nasteam dincolo de ocean,eram RROM AMERICAN”,cuvintele lui JEAN CONSTANTIN!!! DUMNEZEU sa te odihneasca in pace!

de Comy la 27 mai 2010 - 12:15

TRIST !!! S-a stins un mare maestru ! Dumnezeu sa-l odihneasca!

de vasile la 28 mai 2010 - 01:59

R.I.P. 🙁

Lasati un comentariu