Korn concertează la festivalul Peninsula

• publicat la: 12 mai 2010
Korn concertează la festivalul Peninsula

Trupa americană Korn concertează la cea de-a opta ediţie a festivalului Peninsula, care se desfăşoară la Târgu Mureş, în perioada 26 – 29 august, informează organizatorii.

De asemenea, la festival vor concerta Tricky, The Rasmus, Europe, Ska-P şi Babylon Circus.

Korn este una dintre cele mai mari şi mai influente formaţii de metal de la sfârşitul anilor ’90, care a vândut peste 35 de milioane de albume în toată lumea. Formaţia de nu-metal, care combină stilurile hip-hop, alternative şi elementele electronice, a devenit vocea unei generaţii. Vocalul Jonathan Davis, basistul Fieldy şi colegii de trupă nu transmit doar muzică, ci un fel de a trăi, ceea ce i-a propulsat în topul celor mai bune albume, cu „Life is Peachy”, „Follow the Leader” sau cu „Issues”. „Korn III – Remember Who You Are”, albumul care va apărea în luna iulie, va avea cu siguranţă aceeaşi priză la public ca toată discografia Korn.

Câştigători ai premiului Grammy, aflaţi pentru prima oară în România, membrii trupei Korn vor încheia seria concertelor de pe scena mare a Peninsulei.

Fost coleg al celor de la Massive Attack şi Portishead, Tricky recunoaşte că i-ar plăcea să cânte ca Janis Joplin sau PJ Harvey, însă nu poate, drept pentru care a colaborat de-a lungul anilor cu Alison Goldfrapp, Cindy Lauper, Alanis Morisette, Neneh Cherry şi Bjork. Tricky nu a reuşit niciodată să cânte ca PJ Harvey, în schimb a cântat cu PJ Harvey, pe single-ul „Broken Homes”, apărut în 1998. „Polly (PJ Harvey, n.r.) este singura artistă pe care o admir necondiţionat”, spune Tricky, care visează să scoată un album întreg alături de PJ Harvey.

Tricky va sosi la Târgu Mureş cu toată formaţia sa şi va fascina publicul din faţa Terasei. Tricky a mai concertat în România, la Bucureşti, în 2008.

Trupa The Rasmus s-a înfiinţat la jumătatea anilor ’90. Trupa a apărut ca o replică la plictiseala de pe scena muzicală finlandeză, aşa cum declară membrii trupei. Au semnat primul lor contract cu casa de discuri Warner, iar rezultatul nu s-a lăsat prea mult aşteptat – au câştigat un disc de aur cu albumul „Peep” şi au pornit într-un maraton de peste 100 de concerte – toate acestea la doar 16 ani. 1997 a adus un nou album – „Playboys” – care a primit discul de aur pentru vânzări. Mai mult, trupa a câştigat premiul Best New Act acordat de industria muzicală finlandeză.

„Liquid”, extrasul de pe al treilea disc The Rasmus, a beneficiat şi de videoclip, fiind apoi desemnat hitul anului. Formaţia a avut onoarea să deschidă concertele Red Hot Chili Peppers şi Garbage. Următorul album, „Into”, s-a bucurat de mai mult succes decât precedentele – a debutat pe locul întâi în topuri şi a primit discul de platină. Formaţia a cântat în Europa, alături de H.I.M. şi Roxette. Piesa cu care The Rasmus a dat lovitura pe plan internaţional este „In the shadows”, de pe LP-ul „Dead Letters”, apărut în 2003. Albumul a fost inclus în topurile din Germania, Austria şi Elveţia.

Cu mai mult de 3,5 milioane de albume vândute în întreaga lume, după opt discuri de aur şi cinci discuri de platină, The Rasmus a lansat, pe 29 septembrie anul trecut, cel de-al şaptelea material discografic, intitulat „Black Roses”, avându-i drept coproducători pe Desmond Child şi Harry Sommerdahl, cunoscuţi pentru colaborările lor cu Kiss, Aerosmith, Alice Cooper şi Bon Jovi.

The Rasmus nu se află la primul concert în România. Prima dată ei au concertat la festivalul Peninsula, în 2006, la Târgu Mureş, iar în 2007 au revenit la Bucureşti, pentru festivalul CokeLive. Totodată, aceştia au mai concertat la Bucureşti în 2009.

Trupa Europe va aduce aerul muzicii anilor ’80 la Festivalul Peninsula, prin intermediul celui mai cunoscut titlu rock al tuturor timpurilor, „The Final Countdown”. Dar Europe nu a cucerit fanii doar în urmă cu două decenii, pentru că maeştrii sunt nemuritori şi cu cel mai nou album, „Last Look at Eden”, pe care îl vor aduce şi la Tîrgu Mureş, după ce o întreagă Europă a avut ocazia să îl aprecize deja.

Formaţia madrilenă Ska-P a devenit, prin turneele continue, reprezentantul numărul unu al stilului ska-punk din Europa. Feţele însorite şi muzica celor de la Ska-P reprezintă doar un voal care acoperă mesaje critice adresate regimurilor politice, transmise prin intermediul unei muzici de o înaltă calitate.

Gypsy-punk, reggae, ska şi elemente melodice franceze sunt componentele Babylon Circus, un adevărat comando de elită al distracţiei. După etica clară a chanson-ului francez, trupa îndeamnă publicul la dans prin întregi filosofii în ceea ce priveşte salvarea lumii.

„Nu întâmplarea face ca Festivalul Peninsula să se întipărească în conştiinţa publică sub forma unui eveniment mereu diversificat. Prezenţa unor nume precum Korn, Tricky şi Ska-P este dovada că valoarea de bază a festivalului nostru rămâne în continuare diversitatea. Aici, la Târgu Mureş, nu punem accent doar pe prezentarea unor trupe de deschidere la festivalurile vest-europene, ci, în acelaşi timp, încercăm să oferim publicului nostru concerte dintre cele mai pretenţioase şi distractive. Tîrgu Mureş s-a dezvoltat pe parcursul anilor trecuţi într-un oraş-festival, fapt de care se vor convinge toţi cei care decid să petreacă alături de noi sfârşitul lunii august, pe malul Mureşului”, declară directorul Festivalului Peninsula, Bodor László.

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Peninsula va avea loc la Tîrgu Mureş, între 26 şi 29 august, evenimentul fiind organizat de Sziget Management şi Organizaţia Tinerilor Maghiari din România – MIÉRT.

(Sursa: Mediafax)

comentarii

de Daniel la 13 mai 2010 - 01:22

concertul vietii!

de Daniel la 13 mai 2010 - 01:25

la KoRn ma refer,bineinteles.

de gabi la 13 mai 2010 - 05:56

am crezut ca tu vei sustine concertul vietii…ai trupa?:))(PoRk)

de Daniel la 13 mai 2010 - 14:29

:))) whatever kid

Lasati un comentariu