Prostituatele şi cerşetorii spun adio ajutorului social

• publicat la: 19 mai 2010
Prostituatele şi cerşetorii spun adio ajutorului social

Regulamentul de acordare al ajutoarelor sociale se modifică radical în municipiu. Angajaţii Serviciului Social au întocmit un set de legi în funcţie de care se vor stabili criteriile de acordare ale ajutoarelor social, dar şi cele în funcţie de care acestea urmează să fie retrase.

Regulamentul cuprinde nouă puncte. Primul efect al lui va fi retragerea ajutorului social de la familiile minorilor cerşetori, de la adulţii cerşetori şi de la prostituate şi familiile acestora, dacă sunt minore. Vor pierde banii oferiţi de stat şi persoanele sau familiile, care oferă date false, Serviciului Social, cele care nu ridică sumele oferite timp de trei luni, cele care îşi schimbă reşedinţa, sau cele care nu pot dovedi, după un interval de trei luni, că au încercat să se angajeze, dar au fost refuzate.

Serviciul Social a decis, în conformitate cu legea 416 din 2001, că nu vor mai beneficia de ajutor social persoanele ale căror venituri depăşesc suma de 125 de lei. De asemenea, în cazul familiilor formate din două persoane, pragul a fost fixat la 225 de lei, la cele formate din trei persoane la 313 lei, la cele din patru la 390 de lai, la cele din cinci la 462 de lei.

P.S.

comentarii

de un satmarean la 19 mai 2010 - 13:11

O usoara corectare: ajutorul social nu se poate retrage in niciun caz, asta spune clar Legea 416/2001, privind acordarea ajutorului minim garantat. Din pacate, as spune eu. Pentru ca i-am transformat pe tigani in niste paraziti sociali. Si in timp ce indivizii astia se lafaie pe banii nostri, au tot timpul din lume sa fie cersetorii, hotii si prostituatele care ne-au inundat strazile. Degeaba incearca cei de la primarie de la voi sa le mai taie din ajutoare, este o decizie ilegala. Reiterez: din pacate!

de Gabi la 23 mai 2010 - 19:46

Un lucru bun,dar totusi,ptr.cei care se implica in activitati sociale si cetatenesti ,in programe de voluntariat(dar care la noi nu exista),acest lucru mi se pare incorect!Nu mai suport cersetoria de la varste fragede,dupa mine,copiii prinsi cersind ar trebui luati din familiile lor si dusi,unde?…Nu mai exista case de copii,iar in ceea ce priveste asistentii maternali acestia sunt putini si prost platiti! Toti acestia(prostituatele,cersetorii )ar trbui pusi la munca in folosul municipiului,sa invete cat de greu se castiga un ban!Pe de alta parte,e periculos cu acesti cetateni avand in vedere ca locuri de munca nu sunt in oras,someri sunt ei vor fi viitorii infractori de maine:hoti si criminali!Si ei vor trebui sa traiasca din ceva!Ne vor da in cap pe strada ptr.niste amarati de bani!Vom trai si vom vedea!Nu prea mult!!!

Lasati un comentariu