Renault pregăteşte mini-Dacia

• publicat la: 4 mai 2010
Renault pregăteşte mini-Dacia

După ce a lansat modelul Duster,DACIA  se pregăteşte să cucerească şi segmentul mini, cu o ofertă de preţ şoc: maxim 5000 de euro.

Publicaţia germană AutoBild, care îl citează pe Vincent Carré, global marketing director pentru marca Dacia în cadrul grupului Renault, anunţă că modelul se va numi City şi va împrumuta elemente de la modelul Logan, partea frontală de la modelul Sandero şi platforma de la a doua generaţie a Renault Clio.

În privinţa motorizării,  ar putea fi folosit motorul pe benzină de 1,2 litri al Renault Twingo. Dacia-Mini va avea patru locuri şi patru uşi. Potrivit CAPITAL , preţul redus al noului model se datorează concepţiei. Românii de la Dacia sunt maeştri în a refolosi componente pentru noi modele auto iar pentru Duster 57% din piese au fost utilizate şi pentru modele anterioare.

Dacia a lansat pe piaţă la mijlocul lunii aprilie modelul Duster, primul SUV al constructorului.
Directorul delegat pentru operaţiuni al grupului Renault, Patrick Pelata, citat de money.ro , declara la începutul lunii martie că gama Dacia ar putea ajunge la zece modele, iar procesul de devoltarea următoarei maşini a început deja.

sursa  gândul.ro

comentarii

de daciafan la 4 mai 2010 - 10:33

proiectul unei citadine se gaseste de ceva vreme pe ordinea de zi a celor de la dacia insa modelul mini va fi cel mai putin profitabil
nu pot vinde mini la un pret peste cel de intrare in gama logan adica 5900 euro iar costurile de productie sunt apropiate de aici si profitabilitatea redusa

Lasati un comentariu