Slujire Arhierească la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”

• publicat la: 3 mai 2010
Slujire Arhierească la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”

Peste 1000 de credincioşi au participat, în ziua de 2 mai, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Carei, de către Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. La slujbă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment aflăm de la Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul: „Construcţia pentru noua Biserică din oraşul Carei care are dimensiuni de Catedrală a început în anul 1990. Se lucrează de aproximativ 20 de ani şi lucrurile au progresat foarte frumos în sensul că în prezent Biserica este în faza de pictură.

Se pictează în tehnica fresco, o pictură neobizantină.

Este acoperit spaţiul pictural de aproximativ 60% din ceea ce urmează să se picteze. Se slujeşte deja pentru toţi românii ortodocşi din Carei, iar atmosfera de astăzi arată lucrarea şi vrednicia părinţilor. Au fost foarte mulţi credincioşi la sfânta Biserică în această Duminică a V-a după Paşti, a Samarinencii. Noi am făcut o tradiţie din a veni cel puţin o dată pe an într-una din duminicile dintre Sfintele Paşti şi Sfintele Rusalii în oraşul Carei pentru ca să îi preţuim, să-i întărim, să-i binecuvântăm şi să ne rugăm l ui Dumnezeu să le ajute să ducă la bun sfârşit această grandioasă lucrare care este un monument de arhitectură”

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a fost prezent şi în mijlocul credincioşilor localităţii sătmărene Aliza din Protopopiatul Carei, unde a pus piatra de temelie pentru o nouă Biserică.

Redacţia

comentarii

de A C la 8 mai 2010 - 15:30

V-am trimis niste poze de la eveniment,observ ca nu le-ati editat… Iar informatia e preluata de pe http://www.basilica.ro... Nu cred ca se justifica semnatura „Redactia”!

de d.ciuta@buletindecarei.ro la 8 mai 2010 - 16:05

Informatia ati trimis-o pe Propune o stire; am solicitat si poze dar deoarece le-ati trimis dupa doua zile am postat o alta poza.
Multumim pentru informatie dar daca le-ati putea trimite in timp util s-ar rezolva micile ” neintelegeri”.
Sa stiti ca redactia editeaza articolele sosite pe adresa ei.
Numai bine !

Lasati un comentariu