Spectacol folclor, dansuri şi muzică uşoară + Galerie Foto

• publicat la: 24 mai 2010
Spectacol folclor, dansuri şi muzică uşoară + Galerie Foto

Joi şi vineri, în faţa Teatrului Municipal, au avut loc două spectacole, în cadrul Primăverii Culturale Careiene. Primul dintre ele a fost folcloric, cel de-al doilea a cuprins dansuri moderne şi melodii interpretate de soliştii şi formaţiile Centrului Cultural Carei.

În cadrul spectacolului folcloric au evoluat ansamblurile: Matka, Rekettye, Rote Rose şi Ceatăra, pregătite de referinţii Sekely Sara, Szucs Endre şi Paşca Adrian. Membrii ansamblurilor au vârste variate, de la copii de grădiniţă, până la elevi de liceu, studenţi sau absolvenţi de facultate. Ei se pregătesc în cadrul cursurilor existente la Centrul Cultural.

Spectacolul folcloric a început joi, la ora 17.00, şi s-a încheiat în jurul orei 19.00. Acesta a fost urmărit de peste 150 de careieni, o parte a publicului fiind formată din părinţii copiilor care au evoluat.

Muzică uşoară şi dans

Vineri, cu o întârziere de peste 1 oră, cauzată de ploaie, pe platoul din faţa Teatrului Municipal a avut loc ultimul spectacol al Primăverii Culturale Careiene. În cadrul acestuia au evoluat soliştii, formaţiile şi dansatorii Centrului Cultural Carei, elevii pregătiţi de Păvăluc Raluca şi Szucs Jozsef.

Spectacolul a avut o structură piramidală. La început au evoluat cei mici -copiii de grădiniţă sau elevi de gimnaziu – pentru ca,odată cu trecerea timpului, să crească vârsta celor de pe scenă.  După cinci momente muzicale, a urmat câte un moment coregrafic, astfel încât publicul, numeros în condiţiile vremii nu tocmai favorabile, s-a putut bucura de alternanţă.

Anul acesta a avut loc cea de-a patra ediţie a Primăverii Culturale Careiene, eveniment organizat de Centrul Cultural Carei, cu scopul de a promova artiştii careieni şi de a media contactul dintre ei şi public.

P.S.

Lasati un comentariu