Un militar român a fost ucis în Afganistan

• publicat la: 12 mai 2010
Un militar român a fost ucis în Afganistan

Un militar român a fost ucis, miercuri, în Afganistan, detalii urmând să fie prezentate ulterior, au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţi ai Ministerului Apărării.

„Militarul se afla în misiune şi a declanşat o mină antipersonal, fără să existe şi alţi răniţi”, au arătat sursele citate.

Membrii Guvernului au ţinut, miercuri dimineaţa, la începutul şedinţei Cabinetului, un moment de reculegere în memoria acestuia.

Conform unui comunicat al MApN remis agenţiei MEDIAFAX, sergentul-major Valerică Leu, din cadrul Batalionului 33 Manevră, dislocat în Afganistan, a căzut la datorie, miercuri, la ora 8.30 (ora României), în timpul unei misiuni.

Sergentul-major făcea parte dintr-o subunitate de intervenţie solicitată pentru securizarea unei căi de acces. În timpul operaţiunii de securizare, subofiţerul a declanşat explozia unei mine antipersonal, fiind grav rănit.

Militarului i s-a acordat primul ajutor şi a fost evacuat de urgenţă pe calea aerului la Spitalul militar din Baza Lagman. Cu toate eforturile medicale depuse, în urma rănilor suferite, sergentul-major Valerică Leu a decedat, se mai arată în comunicat.

Subofiţerul, promoţie 2003, avea vârsta de 31 de ani, era căsătorit şi avea un copil.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi sunt alături de familia greu încercată.

(Sursa: Mediafax)

Lasati un comentariu