Ziua Eroilor

• publicat la: 12 mai 2010
Ziua Eroilor

Bisericile creştine sărbătoresc, an de an, Înăltarea la Cer a Domnului Iisus Hristos, după 40 de zile de la marele praznic al Învierii, mai precis în joia din a şasea săptămînă după Paşti.

În cinstea acestui mare praznic împărătesc, în biserici se oficiază slujbe de priveghere şi Sfînta Liturghie, în semn de mulţumire lui Dumnezeu pentru grija ce o poartă oamenilor. Formula de salut în această zi este „Hristos S-a Înălţat!“, iar răspunsul – „Adevărat S-a Înălţat!“.

In tradiţia populară religioasă, această mare sărbătoare a creştinătătii se numeşte Ispas, fiind dedicată personajului mitic cu acelasi nume, despre care se spune că ar fi asistat la Înălţarea Domnului la Cer.

Odată cu praznicul Înălţării, la noi se sărbătoreşte şi Ziua Eroilor, în semn de recunoştintă pentru toţi aceia care s-au jertfit pentru dreapta credinţă, pentru apărarea ţării şi neamului românesc.

Joi, 13 mai, la Carei , cu ocazia Zilei Eroilor, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român, va avea loc o slujbă religioasă şi un program artistic in memoria eroilor neamului.

Manifestarea va incepe la ora 12.30.

D.C

Lasati un comentariu