200 de euro oferiți românilor defavorizați şi un loc de muncă în țară

• publicat la: 6 iunie 2010
200 de euro oferiți românilor defavorizați şi un loc de muncă în țară

Primarul Romei, Gianni Alemanno a propus autorităților de la București un proiect de repatriere în România a 3.400 de români care trăiesc în condiţii marginalizate în provincia Roma.

În baza acestui proiect, administraţia italiană plătește 200 de euro pe lună pentru șase luni de repatriere și oferă o formare profesională, un loc de muncă la firmele italiene existente în țara noastră, relatează cotidianul Il Messaggero.

Proiectul, intitulat „High Opportunity Program”, pleacă de la ideea că printre cei 125.000 de români care trăiesc în oraşul şi provincia Roma un procent de 3%, adică 3.400 de persoane, trăiesc în condiţii defavorizate, iar primăria ar trebui să cheltuiască anual 16 milioane de euro doar pentru a rezolva urgenţa locativă a acestora. Potrivit consilierului pentru politici sociale, Sveva Belviso, pentru contribuţia lunară de 200 de euro cheltuiala ar fi doar de 700.000 de euro.

adevarul.ro

comentarii

de Gabi la 6 iunie 2010 - 17:38

Altora trebuie sa le pese de noi?Halal guvern avem!Dar de fapt si altii s-au saturat de noi ,asa ca au dreptul de a ne trimite de unde am venit!

Lasati un comentariu