Andi Lăzărescu este noul director al TVR

• publicat la: 29 iunie 2010
Andi Lăzărescu este noul director al TVR

Jurnalistul Alexandru Lăzescu a fost ales, cu opt voturi pentru şi cinci împotrivă, de către membrii CA al TVR, să fie propus Parlamentului pentru funcţia de preşedintele director general al postului public de televiziune. Validarea sa de către plen a fost o formalitate, mai ales că Opoziţia nu a fost prezentă la vot.

Reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale, Alexandru Lăzescu, este noul preşedinte-general al TVR, a decis astăzi plenul Parlamentului. 238 de parlamentari au votat în favoarea sa, PSD şi PNL părăsind sala înaintea votului. Lăzescu fusese desemnat de către membrii noului CA al TVR drept propunere pentru scaunul de preşedinte director general al Televiziunii Publice, primind şi votul unanim al comisiilor de Cultură.

Andi Lăzescu a fost director la revista ieşeană „Opinia Studenţească”, până în 1991, apoi vreme de zece ani, fondator şi preşedinte al reţelei de presă „Monitorul”, director la Radio Mix FM şi membru al GDS. Pe vremea administraţiei Constantinescu a mai fost director executiv al Televiziunii Publice. Alexandru Lăzescu a publicat numeroase texte şi comentarii în revista „22”.

ziare.ro

Lasati un comentariu