Moţiunea de cenzură a fost respinsă! Guvernul rămâne în funcţie, iar salariile şi pensiile vor fi tăiate

• publicat la: 15 iunie 2010
Moţiunea de cenzură a fost respinsă! Guvernul rămâne în funcţie, iar salariile şi pensiile vor fi tăiate

Guvernul Emil Boc rămâne în funcţie, după ce majoritatea parlamentarilor a respins moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Asta însemnă implicit că legea privind diminuarea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15% a fost adoptată. Au lipsit doar opt voturi ca Guvernul să cadă.

După mai bine de şase ore de discuţii mai aprinse ca niciodată şi alte două ore de vot, Guvernul Emil Boc a fost reconfirmat în funcţie. Asta după ce majoritatea senatorilor şi deputaţilor a respins moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi susţinută de PNL. 228 de parlamentari au votat în favoarea moţiunii. Pentru ca Executivul să cadă ar fi fost nevoie de 236 de voturi.

Votul a fost întrerupt pentru câteva zeci de secunde, după ce preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a cerut unei doamne, care-l ajuta pe deputatul PSD Nicu Bănicioiu la întocmirea „listei ruşinii”, să părăsească plenul. Imediat au apărut probleme într-unul din balcoanele plenului, Anastase cerând din nou intervenţia forţelor de ordine.

Cel puţin nouă parlamentari ai Puterii au trădat. Printre ei şi Teo Trandafir.

În condiţiile în care moţiunea PSD a picat, legile care prevăd tăierea salariilor bugetarilor şi a pensiilor se consideră adoptate de Parlament. Pot fi însă atacate, în termen de cinci zile de la adoptare, la Curtea Constituţională. Judecătorii Curţii nu au un termen până la care să dea o soluţie.

ziare.ro

comentarii

de Gabi la 15 iunie 2010 - 17:00

La acest lucru ma asteptam,cei de la putere nu vor lasa ,,ciolanul”din mana,ii felicit totusi pe acei parlamentari care au votat cu sufletul si nu cu mintea,gandindu-se poate la bunicii si parintii lor care nu au nici o vina pentru ce se intampla in aceasta tara.
UDMR-ul a tradat si el electoratul maghiar pentru a-si atinge propriile scopuri negandindu-se nici cat negru sub unghie ca si alegatorii lor sunt pensionari,profesori,medici,judecatori,etc…Ce le pasa lor?Asa cum vorbea aseara o doamna de etnie maghiara pe un post TV,noi romanii si ungurii avem relatii bune,copiii nostri se casatoresc fara sa se uite la originea mamei sau a tatalui,iubirea neavand granite si cu toate acestea,guvernantii ii fac de rusine pe cei care ar vrea sa fie o cu totul alta stare de fapt in aceasta tara.RUSINE celor care au votat pentru ramanerea Guvernului RUSINII!!!Sunt indignata si ma simt umilita si calcata in picioare de o mana de oameni nepasatori ai acestei tari!

de Daniel la 16 iunie 2010 - 07:23

n-are nici o legatura cu „ciolanul”…au ales cel mai mic rau din cele posibile.ca de bine nu se putea lua nici o decizie…asta e adevarul,in tara asta lumea mai mult consuma decat produce,e un consumerism imens,foarte multi iau pensii necuvenit….cat despre ajutoare sociale,la fel.Cine stie putina economie nu-i greu sa-si dea seama ca in romania clasa care munceste tine foarte multi paraziti din banii dati la buget.asta e crudul adevar…sunt sate in romania unde toti sunt pe pensie de probleme psihice,sau ajutoare sociale pt invaliditate (toti din sat :)),asta bate la ochi,nu?).sistemul e bolnav,e usor de fraierit,mai ales cu o pila doua la medic…si nu e vorba doar de „bolnavi”…e vorba si de cei care pur si simplu prefera un ajutor de 400 ron (din banii celor care lucreaza) decat sa lucreze.asta este din pacate crudul adevar… . masuri de austeritate s-au luat peste tot in lume,la altii ce-i drept e alt nivel de trai,si nu prea moare lumea de foame.PE DE ALTA PARTE vina o au si cei care au stat 20 ani la putere (buba mare fiind Iliescu) care au facut gauri financiare imense (voluntar sau nu) in buget.asta e…sistemul e bolnav,in schimb si populatia profita de pe el,ceea ce duce la astfel de masuri…trebuie sa recunoastem,nu sa dam mereu vina pe cei de sus.

de Attila la 16 iunie 2010 - 22:35

Daniel,
Nu pari sa stii ca Boc a facut in mai putin de 2 ani datorii care egaleaza pe cele facute in 18 ani de toate guvernele anterioare. Deja Boc a cheltuit anul asta 36 de miliarde desi incasarile la buget sunt de doar 19 miliarde. In felul asta sigur ca nu mai apuca sa dea pensiile. Iar va pacaleste Base, pentru ca nu vedeti ca banii se duc spre firmele din spatele PDL. Nu din economiile realizate prin neplatirea pensiilor catre cei de care vorbesti se astupa gaurile de la buget. Tu, daca ai 800 de lei pe luna stii ca trebuie sa imparti banii astfel ca sa apuci si luna viitoare. Dar astia, cu Boc si Base in frunte cheltuiesc si ce nu au, iar apoi spun ca nu mai ajung banii de pensii, topesc banii din imprumutul extern si pe urma zic ca trebuie sa ne mai imprumutam ca sa platim imprumutul de dinainte. Niste incompetenti, lacomi si fara rusine. Sa nu dai vina pe cei de sus? Pai cine ia masuri care atenteaza la dreptul de proprietate, in dispretul normelor europene? Nu cei de sus, ca doar nu le iei tu!? Au redus pensiile nesimtie cu 15%, dar au redus si celelalte pensii cu tot atata. Deci ce au rezolvat? Au redus toate pensiile, porcinele! Au strigat contra salariilor nesimtite si consilierii lor iau 22000 noi pe luna! Au redus toate salariile cu 25%. Adica ce au facut? au inchis firme, evaziunea fiscala si contrabanda infloresc, nu se incaseaza la buget decat tot mai putin si ei ce fac? Taie pensiile si salariile. Ok, dar dupa cateva luni vor mari si taxele si se vor imprumuta si mai mult. Pai daca pe Ceasca l-au impuscat ca a lasat tara cu 0 datorii, cu astia ce ar trebui sa facem? Ar trebui dati jos, nesimtitii, fiindca au aratat ca nu stiu nimic in afara de imbogatirea lor si a clientelei lor politice, Isi bat joc de reguli, de legi si noua ne povestesc despre solidaritate. Pai daca eu stiu ca nu mai ajung la pensie sau ca atunci cand ajung eu la pensie vine un alt idiot ca Base si taie pensiile, eu de ce sa mai platesc? Ca platesc 40 de ani si porcii astia nu pot sa-mi asigure batranetea inca vreo 5 sau 10 ani? Pai atunci sa mearga la coasa, nu sa conduca tara, idiotii.

de Daniel la 17 iunie 2010 - 06:32

da,pai cand ziceam de gaurile financiare facute de cei de sus (in ultima parte a comentariului meu) ma refeream la evaziunile fiscale …

Ceasca nu ne-a lasat cu 0 datorii,a avut cateva miliarde datorii la americani 🙂 (dupa 1976 s-a imprumutat,daca nu gresesc) . O zi buna!

Lasati un comentariu