Sansa in fata crizei: Canada va primi mai mulţi imigranţi în 2010

• publicat la: 28 iunie 2010
Sansa in fata crizei: Canada va primi mai mulţi imigranţi în 2010

Canada îşi modifică planul de imigraţie pe 2010 pentru a pune mai mult accent pe revenirea economică, a anunţat sâmbătă ministrul Imigraţiei Jason Kenney, precizând că ţara intenţionează să primească cu 10.000 de imigranţi peste numărul prevăzut iniţial.

Candidaţii vizaţi în special sunt „muncitori calificaţi” care îşi depun cererea la nivel federal.

În total, Canada prevede pentru 2010 sosirea a 240.000-265.000 de imigranţi, mizând mai degrabă pe limita superioară.

Ministrul canadian a explicat că ţara vrea să poată răspunde nevoilor muncitorilor străini: „În timp ce Canada se recuperează după recesiune, creşterea numărului de imigranţi economici le va permite angajatorilor să dispună de angajaţii de care au nevoie pentru a completa forţa de muncă a ţării”.

În acelaşi timp, Kenney a anunţat că Guvernul a decis să „limiteze noile cereri care vor fi analizate în fiecare an în privinţa muncitorilor calificaţi la nivel federal” pentru ca termenul de tratare a dosarului să rămână rezonabil.

Canada a primit deja suficiente dosare pentru necesităţile anului 2010. Cei 10.000 de imigranţi suplimentari fac deci parte dintre dosarele deja analizate, potrivit cabinetului ministrului.

Începând de astăzi, pentru a putea prezenta o cerere, un muncitor calificat de la nivel federal va trebui să dispună de o ofertă de lucru sau să aibă experienţă în una dintre cele 29 de profesii căutate.

Guvernul canadian va limita numărul cererilor analizate în funcţie de lista profesiilor la 20.000 pe an.

B.C.

Lasati un comentariu