Şcolile ies din administrarea consiliilor locale

• publicat la: 24 iunie 2010
Şcolile ies din administrarea consiliilor locale

Trecerea şcolilor la sistemul central este prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă privind bugetele administraţiilor locale, începând de la 1 ianuarie 2011.

De la 1 ianuarie 2011, şcolile nu vor mai fi în administraţia consiliilor locale. Invitat la emsiunea Ora de Foc, ministrul Finaţelor, Sebastian Vlădescu a explicat că această decizie a fost luată pentru o unificare a cheltuielilor.

Trecerea şcolilor la sistemul central este prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă privind bugetele administraţiilor locale, începând de la 1 ianuarie 2011. Potrivit acestei ordonanţe, bugetele locale vor fi diminuate.

Radu Mazăre a explicat că autorităţile locale au două surse de venituri: din impozite şi taxe locale şi o cotă din venitul global, care este de 47% pentru municipii şi oraşe. De anul viitor, cota se va diminua e la 47, la 35%.

Cu toate acestea Sebastian Vlădescu a precizat că, deşi vor fi bani mai puţini, primăriile nu vor avea de suferit. Pe lângă degrevarea de responsabilitatea şcolilor, primăriile vor avea şi mai puţine cheltuieli de personal, pentru că vor fi făcute disponibilizări. „Peste 100.000 de oameni vor pleca din sistemul bugetar”, a declarat Sebastain Vlădescu.

ziare.ro

Lasati un comentariu