Sfaturi pentru examenul de BAC

• publicat la: 26 iunie 2010
Sfaturi pentru examenul de BAC

Pregătirea examenului nu inseamnă doar studiu individual şi testări succesive, ci şi ORGANIZAREA EFICIENTĂ A TIMPULUI pentru odihnă şi relaxare şi antrenament psihic pentru o atitudine pozitivă.
Planifică-ţi perioada de invăţare, astfel incât să ai in fiecare zi timp pentru relaxare. Sportul sau mişcarea in aer liber sunt reconfortante după orele de studiu intens. Nu trebuie să te gândeşti la examen sau la materia pe care mai trebuie să o parcurgi. In seara dinaintea examenului culcă-te mai devreme ca de obicei, nu mai târziu de 21:30.

Alimentaţia sănătoasă
Organismul are nevoie de susţinere in perioadele de efort intelectual. Consumul energetic creşte şi ai nevoie de propriul program de alimentaţie sănătoasă. Se recomandă reducerea consumului de cafea, ţigări, mâncăruri grele etc, in avantajul fructelor şi al legumelor bogate in vitamine. In seara dinaintea examenului, nu mânca mai târziu de orele 18:00, iar mâncarea să fie uşoară.

Starea generală
Elimină pe cât posibil stress-ul suplimentar. Amână până după examen discuţiile despre posibilul rezultat la examen. Adoptă o atitudine pozitivă şi ai incredere in forţele proprii. Ai invăţat, eşti pregătit, rezultatele la testele simulate sunt bune. Gândeşte-te că ştii şi că vei rezolva perfect probele in timpul examenului.

Trusa de examen
Ia cu tine tot ceea ce crezi de cuviinţă că ai nevoie. Verifică dacă ai actele de identitate necesare, instrumente de scris de rezervă, o sticlă de apă. Respectă regulamentul de participare la examen impus de organizatori.

Examenul propriu-zis
In dimineaţa examenului, o rezervă de timp de 15 – 30 minute e absolut necesară pentru a ajunge mai devreme şi a te acomoda cu sala de examen. Focalizează pe subiectele primite şi ignoră ceea ce fac ceilalţi candidaţi. Fii liniştit, concis şi pe subiect. Examenul este important şi il vei trece cu bine. Elimină orice gânduri care ar putea să iţi distragă atenţia. Concentrează-te.

SUCCES TUTUROR ABSOLVENTILOR !!!

Sursa: www.ebacalaureat.com

comentarii

de lynx la 6 iulie 2010 - 07:07

Money,money,money..
money, money ,money…….
money..money..money…
……………….
money,money,money…

Lasati un comentariu