Şomer versus Agenţia Forţelor de Muncă

• publicat la: 5 iunie 2010
Şomer  versus Agenţia Forţelor  de Muncă

Pentru mulţi dintre colegii mei,zilele  de 8 şi 23 martie 2010 au venit ca un bumerang,năucindu-i şi in acelaşi timp bulversându-i pentru tot restul vieţii lor.

Să te trezeşti după 27 -28 de ani de muncă la CFR singur şi fără viitor,mai ales intr-un oraş ,,mort””ca al nostru din punct de vedere economic,e mai mult decât o lovitură sub  centură care te face K.O.

Ne doare şi pe noi,colegii rămaşi, dar pentru ei este extrem de greu,mai ales că nimeni din cadrul Reginalei CFR Marfă Cluj nu le-a mulţumit vreodată pentru nopţile nedormite,pentru zilele in care au stat in ploaie şi vânt,in ger sau viscol,desconsiderându-i ca şi când ar fi fost nişte obiecte numai bune de aruncat.

Am fost şi eu şomeră, dar era la inceputurile anilor 1991, când iţi găseai mai uşor de lucru şi când eram tânără şi credeam că toate se invârt in jurul meu…Nu pot uita acele clipe, dar mi-a fost mult mai uşor deoarece nu aveam vechime in câmpul muncii,nu eram ataşată de locuri,de persoane aşa cum sunt ei ataşati după peste 25 de ani de serviciu.

Vorbim de reconversie profesională,dar oare până la ce vârstă ar da şanse de reuşită?Ce oameni  ar trebui recalificati in meserii (care ,din păcate nu prea există la noi in oraş) ce psihic trebuie să aibă,ce nivel de sănătate
şi mai ales ce dorinţe de la viaţă?Ori, pentru noi ,oamenii, sunt interzisevisele,speranţele,dorinţa de mai bine?Nimeni nu se ocupă de ei,singurii care-i incurajează sunt cei din familie.

In ceea ce priveste Agentia Forţelor de Muncă din Carei, lasă de dorit prin modul personalului de a se comporta cu aceşti oameni care şi aşa sunt descumpăniţi şi netreziti din şoc!

Dar să nu uităm că dacă aceşti oameni numiţi ,,şomeri” nu ar fi,nici această Agenţie nu ar exista!Să incercăm să fim umani cu cei cuprinşi de virusul şomajului, să fim răbdători şi iubitori şi să nu uităm să fim
OAMENI!

Aş vrea ca fiecare dintre noi să gândească  ,,şi eu pot fi şomer”!  Sper că foştii mei colegi nu vor trece pe lângă mine ca şi cum nu aş fi existat niciodată in viaţa lor,doar pentru că mie mi s-a mai dat o şansă şi lor nu!  Sper din suflet să aplice dictonul,,Si mâine e o nouâ zi!” Aş vrea ca ziua lor de mâine să fie una cu mult soare,bucurii,cu multă strălucire!…

Imi doresc asta din suflet!

cititor fidel

Lasati un comentariu