Va fi în stare Primăria să administreze Spitalul Municipal?

• publicat la: 10 iunie 2010
Va fi în stare Primăria să administreze Spitalul Municipal?

Conform unor informaţii obţinute de www.buletindecarei.ro Primăria intenţionează preluarea în administrare a Spitalului Municipal. Demersul ar însemna, printre altele, gestionarea fondurilor acestuia.

Informaţiile survenite www.buletindecarei.ro arată că pe adresa Consiliului Judeţan ar fi sosit o adresă din partea Primăriei Carei prin care se solicită informaţii despre modalităţile prin care Spitalul Municipal Carei ar putea trece în administrarea Primăriei.

Dacă se va realiza această mutare, Spitalul Municipal Carei va fi direct subordonat primarului Kovacs Eugen. Primăria Carei va gestiona fondurile de care dispune Spitalul Municipal, atât în ceea ce priveşte salariile, cât şi investiţiile şi celelalte sume necesare funcţionării  spitalului.

Mai mult ca sigur, trecerea Spitalului Municipal în subordinea Primăriei va avea urmări şi în ceea ce priveşte posturile de conducere ale instituţiei medicale municipale.

Trecrea Spitalului Municipal în subordinea Primăriei Carei e preconizată pentru începutul ultimului trimestru al acestui an, cel mai probabil în luna septembrie.

Paul S.

comentarii

de Gabi la 10 iunie 2010 - 19:13

Deja ma ia cu frisoane,numai cand ma gandesc la acest lucru!Ar fi pacat ca si spitalul nostru sa fie pe mainile acestor oameni lacomi!As vrea sa gandesc alfel,dar pana acum,nu am primit nici o alternativa…!

de 10.06.2010 la 11 iunie 2010 - 06:52

chiar crede cineva ca daca spitalul ar ramane la consiliul judetean ar fi
mai bine?va rog sa nu fim naivi!!!!!!!!!!!ar fi unul dintre multele
institutii aflate in subordinea lui,deoarece,cum bine stim ,de consiliul judetean vor apartine si liceele si spitalele din celelalte orase.cum ar
putea gestiona atunci toate aceste institutii,punandu-si ca prioritate
spitalul CAREI? Pe noi,ca locuitori ai acestei urbe,doar functionarea si modernizarea acestuia ne intereseaza .Sau poate gresesc?

de 10.06.2010 la 11 iunie 2010 - 07:06

DIN NOU DEZINFORMATI CITITORII,AFIRMAND CA PRIMARIA CAREI VA GESTIONA FONDURILE SPITALULUI IN CAZUL IN CARE ACESTA AR APARTINE DE PRIMARIE.ACEASTA AFIRMATIE ESTE NEADEVARATA DEOARECE FONDURILE DESTINATE SPITALULUI DE LA MINISTERUL SANATATII AR INTRA DIRECT IN GESTIUNEA SPITALULUI,BANII NEAVAND NICI O LEGATURA CU INSTITUTIA PRIMARULUI.DIN NOU NU V-ATI DOCUMENTAT SUFICIENT INAINTE SA AFIRMATI BALIVERNE SAU ATI AFIRMAT CU REA-CREDINTA CEVA CE ESTE FALS?SPER CA PRIMA VARIANTA SA FIE CEA ADEVARATA SI VA ROG SA CORECTATI ARTICOLUL.

de 11.06.2010 la 11 iunie 2010 - 08:15

din cate stiu eu in multe judete este tot asa:spitalul apartine de oras si nu de judet.nu vad de ce s-ar descurca mai bine judetul decat orasul.cred ca este un lucru foarte bun ca spitalul sa ramana al nostru.

de LORENA ptr, GABI la 13 iunie 2010 - 18:50

Fondurile Spitalului nu vor fi gestionate de PRIMAR,clar ,acestea intra direct in bugetul Spitalului,a explicat d-l Kovacs foarte clar la Radio duminica in emisiune,A EPLICAT ,tot ce trebuie sa stiti voi care nu prea va informati corect asa cum ar trebui sa fie,doar din punct de vedere a managementului vor apartine Primarie ,atat Spitalul cat si scolile.E penibil sa vorbim alceva decat realitatea,zau!!

de 11.06.2010 la 14 iunie 2010 - 07:07

pt lorena:cred ca nu ai inteles exact pt ca liceele vor apartine de consiliul judetean.asta a explicat foarte clar;cat despre management,el va apartine de consiliul de administrare al al spitalului care este format din mai multe persoane,asa cum este si in prezent.eu am ascultat toata emisiunea pt ca mi s-a parut realmente interesanta si cred ca pt cine a avut urechi sa asculte si (scuzati-mi sarcasmul) minte sa perceapa totul a fost foarte clar.

de dani la 18 iunie 2010 - 09:53

NICI O DATA..sa fure ce se mai poate fura pai astia nu sant in stare sa faca o TOALETA da sa adm. un SPITAL….cine KOVACS si KAIZER…sa fim seriosiiiiiiiiiiiiiiiii

Lasati un comentariu