Victor Ponta a fost tras în piept de UDMR

• publicat la: 16 iunie 2010
Victor Ponta a fost tras în piept de UDMR

Liberalii şi pesediştii sunt supăraţi foc pe Victor Ponta pentru decizia inexplicabilă luată de acesta de a ceda PDL postul de judecător la Curtea Constituţională.

Cu toate că liderii celor două partide erau înţeleşi să se lupte în continuare pentru numirea la CCR a fostului pesedist Valer Dorneanu şi să împiedice sub orice formă reluarea votului atât de dorită de pedelişti, Ponta a apărut la Parlament, în toiul scandalului, imediat după miezul nopţiişi i-a spus preşedintelui de şedinţă, Ioan Oltean, că PSD îl retrage pe Valer Dorneanu. „Gata, îl retragem pe Dorneanu, puneţi-vă pe cine vreţi, noi plecăm, nu mai faceţi votul! Pe bune, hai, că ne facem toţi de c…t!”, a spus Victor Ponta în faţa colegilor săi din PSD şi PNL strânşi în faţa prezidiului Camerei , într-un lanţ uman. E greu de descris furia pesediştilor şi a peneliştilor, stupefiaţi de decizia lui Ponta. PSD şi PNL deciseseră cu doar câteva ore în urmă să prelungească gherila parlamentară, până dimineaţa dacă era nevoie, sau chiar până la începerea dezbaterii moţiunii de cenzură, numai să nu cedeze puterii postul de judecător al CCR, pentru că, în cazul în care legile de reducere a pensiilor şi salariilor ar ajunge la o Curte Constituţională dominată de oamenii lui Băsescu, aceste legi ar fi cu siguranţă declarate constituţionale.

Cei mai furioşi pe decizia luată de Ponta sunt chiar colegii săi din PSD, care consideră că „Victor a depus la picioarele lui Zeus Curtea Constituţională şi legile de austeritate”. Scandalul din PSD este imens, iar preşedintele PSD încearcă să se dezvinovăţească explicând că a fost păcălit de cei de la UDMR, care îi promiseseră luni noaptea că vor vota alături de opoziţie pentru amânarea votului sau că, in extremis, vor refuza să participe la reluarea votului pentru numirea unui judecător la CCR. Numai că, după ce Ponta a bătut palma cu liderii UDMR, aceştia s-au dus în biroul Robertei Anastase, acolo unde era şi Emil Boc, şi au încercat să-şi maximizeze profitul, cerând aliaţilor de la guvernare câteva chestiuni punctuale, pentru a nu merge alături de opoziţie.

Ungurii au cerut conducerea postului public de radio pentru Attila Gasparik, fostul vicepreşedinte al CNA, şi instalarea cât mai rapidă a unui alt fruntaş UDMR în postul de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Disperarea celor de PDL şi presiunile lui Băsescu de a obţine şi ultimul post de judecător la Curtea Constituţională erau atât de mari încât Boc a acceptat imediat cererile udemeriştilor. Ba chiar, după cum mărturisea un lider UDMR, Emil Boc era atât de disperat încât ar fi fost de acord şi cu declararea limbii maghiare drept limbă oficială în secuime.

Întorşi în sala de plen, udemeriştii i-au zâmbit mieros lui Ponta, asigurându-l în continuare de sprijin, iar pesedistul a căzut în capcană, jucând cacealmaua cu retragerea lui Dorneanu. Propunerea de amânare a votului a căzut cu voturile UDMR-ului şi abia atunci a înţeles şi Victor Ponta că a fost tras pe sfoară de unguri.

 www.cotidianul.ro

comentarii

de Gabi D la 21 iunie 2010 - 18:36

Imi pare rau ptr.Victor Ponta,e tanar si neexperimentat,pe cand UDMR,slava Domnului,ei de 20 de ani,stiu exact ce vor!Si intotdeauna si-au facut jocul lor,nu pe-al altora!

Lasati un comentariu