5 leacuri «verzi» contra diabetului

• publicat la: 8 iulie 2010
5 leacuri «verzi» contra diabetului

“Diabetul e o boală domnească”, spun unii. Asta pentru că dacă te îngrijeşti cum se cuvine, efectele afecţiunii sunt reduse semnificativ. Dincolo de tratamentele medicamentoase clasice împotriva diabetului, Libertatea îţi propune câteva remedii naturale foarte eficiente.

1.Amestec cu păpădie
Prepară-ţi un amestec din fructe de păducel, frunze de păpădie, frunze de coacăz negru, mentă şi fructe de măceş. Infuzia este eficientă dacă în 500 ml de apă fierbinte pui două linguri din preparat şi laşi 15 minute să se limpezească. Ceaiul se strecoară bine şi se consumă 100 ml o dată, de 4-5 ori pe zi.

2. Preparat cu ovăz
Un efect pozitiv în susţinerea organismului în lupta cu boala îl are şi ovăzul. Puteţi prepara un amestec din părţi egale de frunze uscate şi fărâmiţate de ovăz, rădăcină de cicoare şi mătase de porumb. Trei linguri de preparat se pun într-un ibric cu două pahare de apă şi se fierb la foc mic, 10 minute. Se consumă câte 100 ml de 3 ori pe zi, timp de un an.

3. Ceai de valeriană
100 g de rădăcini de valeriană, pir târâtor, brusture şi bujor se fărâmiţează mărunt şi se amestecă. În două pahare de apă rece se pun două linguri de preparat şi se aşază pe foc mic, într-un vas acoperit. Sefierbe 30 minute din momentul când apa dă în clocot. Lichidul obţinut seîmparte în 4 doze şi se bea cu o oră înainte de masă.

4. Infuzie cu afin
Se amestecă câte 20 g frunze de afin, puţină rădăcină de păpădie, frunze de urzică şi frunze de boz. O lingură de plante uscate se infuzează 30 minute în 250 ml de apă clocotită. Se bea câte 100 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

5. Tratament cu seminţe de in
Aproximativ două linguri de seminţe de in se râşnesc pulbere, se fierb 5 minute în 500 ml de apă clocotită. Se bea un pahar înainte de masă, doar după ce în infuzie se adaugă cinci linguri de suc de cartofi roşii cu coajă. Cura durează o lună, iar după o pauză de 10 zile poate fi repetată.

libertatea.ro

comentarii

de daciafan la 8 iulie 2010 - 21:25

afin da, restul…

Lasati un comentariu