Boc: Impozitul minim va fi eliminat din toamnă. Cota unică rămâne la 16%

• publicat la: 16 iulie 2010
Boc: Impozitul minim va fi eliminat din toamnă. Cota unică rămâne la 16%

Primul-ministru a precizat că impozitul minim şi-a  produs efectele scontate. Totodată, Boc a spus că Executivul va menţine cota unică la nivelul de 16%, deoarece experienţele anterioare au arătat că impozitarea progresivă nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că impozitul minim va fi eliminat începând cu această toamnă, iar cota unică va fi menţinută la 16%.

„Se elimimă impozitul minim începând cu această toamnă”, a declarat Boc, la evenimentul de lansare a Cartei albe a IMM-urilor din România 2010. Premierul a mai promis simplificarea birocratiei pentru platitorii de taxe si impozite.

Primul-ministru a precizat că impozitul minim şi-a produs efectele scontate. Totodată, Boc a spus că Executivul va menţine cota unică la nivelul de 16%, deoarece experienţele anterioare au arătat că impozitarea progresivă nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat.

Încă de la preluarea fotoliului de ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu a declarat că va înlocui impozitul minim cu unul forfetar care să fie aplicat doar în domeniile cu risc mare de evaziune fiscală. Măsura a fost amânată însă de mai multe ori.

Impozitul minim a fost introdus în primăvara anului trecut şi este cuprins între 2.200 de lei (aproximativ 500 de euro), dacă firmele au venituri totale de până la 52.000 de lei, şi 43.000 de lei (circa 10.000 de euro) pentru venituri de peste 129 de milioane de lei.

Firmele care înregistrează profit plătesc impozit de 16%, dar nu mai putţin de limita minimă aferentă intervalului de venituri în care se încadrează.

ziare.ro

Lasati un comentariu