Cum alegi culoarea de păr care ţi se potriveşte

• publicat la: 15 iulie 2010
Cum alegi culoarea de păr care ţi se potriveşte

Roşcată, blondă, brunetă? … Dacă încă nu ai descoperit o culoare de păr care să ţi se potrivească, citeşte sfaturile de mai jos, care te vor ajuta înainte să apelezi la ultima soluţie, aceea de a încerca o nuanţă din fiecare pentru a vedea care este mai bună pentru tine.

1. Brunetă?

Dacă cel puţin două dintre următoarele caracteristici ţi se potrivesc, atunci ai toate şansele să îţi stea foarte bine ca brunetă.

– Părul tau are o nuanţă naturală de maro, însă parcă ar cere o intensificare a culorii.

– îţi doreşti mai puţin efort pentru întreţinerea culorii. Astfel, dacă nu eşti foarte blondă în mod natural, nuanţele de maro se întreţin uşor, ba chiar pot fi aplicate acasă.

– Părul tău este deteriorat. Dacă aspectul podoabei tale capilare este tern şi se vede că firele sunt destul de afectate, e bine să ştii că nuanţele închise maschează cel mai bine şi reflectă lumina.

Trucuri pentru o brunetă:

– Alege nuanţe extreme, fie un castaniu închis, fie un castaniu luminos.

– Dacă vrei să te vopseşti acasă, cel mai mare risc este să te alegi cu nuanţe de portocaliu. Dacă vrei un maro auriu, stiliştii recomandă să combini o vopsea din nuanţa asta cu una dintr-un maro simplu, neutru.

– Fereşte-te de fixativ, deoarece acesta este cel mai mare duşman al strălucirii părului unei brunete.

– Dacă vrei o nuanţă foarte închisă, aproape de negru sau chiar negru, mergi mai bine la un salon sau măcar cere sfatul unui stilist. Evită negrul-albăstrui pentru că este prea dur şi scapi şi foarte greu de el.

2. Roşcată?

De asemenea, dacă cel puţin două dintre caracteristicile de mai jos ţi se potrivesc, atunci roşcatul este alegerea cea mai bună pentru tine.

– Tenul tău are nuanţe de roz (dacă este spre galben sau măsliniu, nu este indicat să optezi pentru un roşcat).

– Eşti sigură pe tine şi destul de lipsită de timiditate (roşul este o nuanţă care poate întoarce capetele, deci trebuie să fii pregatită să întâlneşti priviri insistente sau mirate).

– Starea de sănătate a părului tău este foarte bună. Un roşu radiant prinde cel mai bine pe un păr bine îngrijit (să îl tunzi regulat, să nu îl coafezi prin tratament termic în fiecare zi).

Trucuri pentru o roşcată:

– Evită şampoanele puternice. În general, toate produsele anti-mătreaţă sunt dure pentru un păr vopsit, însă pentru unul roşcat sunt şi mai dăunătoare (intensitatea şi luminozitatea se estompează de la săptămână la săptămână dacă le foloseşti).

– Nu îţi spăla părul foarte des; indicat este de două ori pe săptămână.

– Nuanţele de roşcat sunt cele mai sensibile la soare şi se decolorează cel mai repede. Pentru a încetini acest proces, foloseşte o vopsea cu protecţie împotriva razelor solare.

3. Blondă?

Şi aici, dacă două ţi se potrivesc, poţi merge cu încredere pe blond.

– Dacă erai blonduţă în copilărie, cel mai probabil ai nuanţa de ten potrivită pentru a te vopsi blondă.

– Îţi permiţi o întreţinere potrivită (nuanţele de blond sunt destul de costisitoare şi cer şi timp mai mult).

– Te simţi bine să atragi privirile bărbaţilor.

Trucuri pentru o blondă:

– Dacă te vopseşti acasă, deşi este culoarea care pune cele mai multe probleme în cazul în care nu ai experienţă, alege tonuri mai reci sau neutre, evitându-le pe cele aurii, care pot ajunge spre portocaliu.

Ce trebuie să ştii dacă îţi vopseşti părul acasă

– Evită produsele de îngrijire a părului care sunt pe bază de alcool.

– Nu opta pentru nuanţă de blond platinat care, de cele mai multe ori, te face să pari mai obosită decât eşti. Dacă vrei neapărat, cel mai bine este să îţi alegi o bază de blond şi să faci şuviţe de blond platinat.

– În cazul în care vrei un blond cu două nuanţe mai deschis decât culoarea ta naturală, cel mai indicat este să mergi la un salon, deoarece s-ar putea să ai nevoie de o decolorare.

Roxana Nitescu,
colaborator Ziare.com

Lasati un comentariu