Cum putem preveni căderea părului.

• publicat la: 24 iulie 2010
Cum putem preveni căderea părului.

Statisticile arată că, astăzi un bărbat din doi şi o femeie din trei au probleme cu căderea părului. Zi de zi, când te piepteni şi-ţi vezi firele de păr căzute, te întrebi cum poţi stopa acest fenomen. Întrebarea repetată zilnic devine o angoasă şi o sursă de stres continuă. Asta fiindcă bogăţia ,supleţea şi strălucirea părului este asociată cu frumuseţea iar căderea lui reprezintă un pericol pentru integritatea imaginii noastre.

Cauzele, arată medicii, pot fi multiple: chimicalele din şampoane şi din produsele pentru păr, uscatul sub o cască prea caldă, periatul brutal, cu peria de nailon, coafuri traumatizante pentru păr (coadă de cal, coc prea strâns în agrafe), poluarea atmosferică, alimentaţia deficitară şi dezechilibrată, agenţi stresori cotidieni care provoacă trăiri emoţionale negative. Ceea ce putem face pentru a atenua efectele civilizaţiei în care trăim este să ne hrănim părul.

S-a constatat că anumite substanţe preîntâmpină, stopează căderea părului sau chiar stimulează creşterea lui. Administrarea vitaminei E pe cale orală, o frecţie pe pielea capului cu ulei din două capsule de vitamina E, frecţii cu ulei din germeni de grâu, frecţii cu uleiuri vegetale (acestea conţin acizi graşi care hrănesc glandele sebacee).

Frecţii cu un amestec de circa 8 grame de ulei de dafin şi 28 de grame de ulei de migdale pur (se pare că acest tratament este valabil şi pentru a scăpa de mătreaţă). Consumul de sare iodată (insuficienţa de iod din alimentaţie poate favoriza uscăciunea pieli, căderea părului, fragilitatea unghiilor), evitarea decolorării sau vopsirii părului prea des, evitarea folosirii de peruci care asfixiază părul, tăierea extremităţii firelor de păr în fiecare lună, pentru a îndepărta părţile afectate.

topsanatate.ro

Lasati un comentariu