Divorţul s-ar putea realiza prin acordul părţilor şi când cuplul are copii minori

• publicat la: 23 iulie 2010
Divorţul s-ar putea realiza prin acordul părţilor şi când cuplul are copii minori

Divorţul s-ar putea stabili prin acordul părţilor şi atunci când cuplul are copii minori, dacă cei doi soţi ajung la un acord în procesul de mediere, potrivit proiectului de Lege privind accelerarea soluţionării proceselor aprobat vineri de Guvern şi trimis Parlamentului.

„La divorţ, în momentul de faţă noutatea suplimentară o constituie faptul că se poate realiza divorţul prin acordul părţilor şi în situaţia în care există minori. Astăzi, (…) divorţ prin acordul părţilor se poate realiza numai când nu există minori şi nu a trecut mai mult de un an de zile de la încheierea căsătoriei”, a declarat premierul Emil Boc.

Proiectul de lege prevede posibilitatea ca, în materie comercială şi în cauzele de divorţ, inclusiv în cazul în care din căsătorie au rezultat copii minori, să se recomande părţilor medierea. Potrivit expunerii de motive care însoţeşte proiectul de Lege, elementul de noutate constă în aceea că părţile vor participa la o şedinţă gratuită de informare asupra avantajelor medierii, la finalul căreia pot lua decizia de a continua soluţionarea litigiului prin mediere sau de a reveni în instanţă.

Guvernul a aprobat vineri proiectul Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor care, potrivit premierului, urmăreşte scurtarea duratei proceselor civile şi penale şi reducerea costurilor în domeniul justiţiei. Proiectul va fi trimis Parlamentului spre aprobare în procedură de urgenţă.

 ziare.ro

Lasati un comentariu