Kaufland lângă fiecare bloc

• publicat la: 5 iulie 2010
Kaufland lângă fiecare bloc

E de presupus că în scurt timp fiecare careian îşi va dori un magazin Kaufland în apropierea locului în care trăieşte.

Povestea începe abrupt. Zeci de careieni s-au declarat împotriva magazinului Kaufland. Motivul? Ruta de aprovizionare a magazinului, sau mai exact, teama că cele peste douzeci de tone ale unui camion plin cu pui congelaţi, băuturi energizante, banane columbiene, iaurturi, borcane de muştar şi plicuri de susan ar putea afecta liniştea lor nocturnă, siguranţa blocurilor şi a caselor în care trăiesc.

Revolta, împachetată sub forma unei liste cu semnături, predată unui funcţionar al Primăriei, a fost ignorată. Investiţia s-a aprobat, ruta pentru camioanele pline, la fel, iar vocea şi pixurile protestatarilor au avut soarta „Crasnei” şi au dispărut.

Azi, strada Albinelor e asfaltată. Se povesteşte că mai multe doamne, trecute de primele două tinereţi, au ieşit într-o noapte cu aer plăcut la o plimbare, în picoare goale. Vroiaua să simtă, pentru prima oară în viaţă, atingerea bitumului nivelat, neted şi fără gropi.

Urmează amenajarea a peste două sute de locuri de parcare. Se vor instala stâlpi de iluminat public, tomberoane. Indivizi fără însuşiri, dar în maieuri fluorescente, vor mătura, de prea multe ori şi vor tunde gazonul din vecinătatea SUPERmagazinului. Zilnic.

Dacă e să se deschidă în 1 decembrie 2010, cum e prevăzut, în 2011, în 2015, 2020, parcarea cea mare va fi golită. Vor apărea tarabe, mici şi Ştefan Bănică Jr. Primii o sută de careieni sosiţi vor consuma gratis: un autograf cu beretele de la junior, cinci mici şi o bere.

Se povesteşte, că de mâine, mai mulţi careieni strâng semnături. Pentru un drum asfaltat, parcări. Pentru tomberoane şi gazon ca cel al SUPERmagazinului. Sau, măcar, pentru mutarea Kauflandului.

Lângă blocul în care trăiesc. Zilnic.

Paul Sarvadi

comentarii

de daciafan la 6 iulie 2010 - 04:09

am ras cu lacrimi

de Daniel la 6 iulie 2010 - 10:40

si eu la fel :)))

de pax et bonum la 6 iulie 2010 - 11:26

e jale, dar ce sa faci
totul e sub balconul meu…

de vector la 6 iulie 2010 - 13:36

SUPERB!!!
Incep sa cred in „colaborarea” lui PAUL SARVADI cu MIRCEA CARTARESCU-prozatorul…….

de un alt careian la 20 iulie 2010 - 11:40

Si avioanele de vanatoare sunt superbe, dar produc numai distrugeri. Un supermarket de anvergura Kaufland-ului aduce, sine qua non, un grad de civilizatie. Dar nu consider ca trebuie lasati sa construiasca dupa cum li se pare lor, ci trebuie puse anumite conditii. Maine poimaine, in cartiere s-ar putea construi cate un aeroport, o centrala atomo-alectrica sau, de ce nu, parcuri de distracie. Sunt un element al civilizatiei, aduc dupa sine cresterea calitatii vietii, dar produc si disconfort. Acest disconfort trebuie eliminat din timp, caci dupa finalizarea constructiei, careienii din zona se vor putea plange pana le vine rau, caci nu mai pot face nimic. Si vor ramane doar cu burta plina de la micii si berea oferite pomana la prostime, si isi vor râgâi apoi frustrările tot restul zilelor. Nu totul este în alb şi negru!

de Compy la 20 iulie 2010 - 16:53

„Dar nu consider ca trebuie lasati sa construiasca dupa cum li se pare lor, ci trebuie puse anumite conditii.” Unde ati fost cand s-a organizat o dezbatere publica pe tema asta? In neant.

de acelasi careian la 22 iulie 2010 - 07:52

In neant se afla inteligenta ta, mestere! Acolo s-au pus conditii, dar nu le-a luat nimeni in calcul. Asa ca, inainte sa iti deschizi gura, mai bine gandeste inainte!!!

de Gabi D la 1 august 2010 - 16:18

Puteau si cei de la Tarr sa respecte cat de cat regulile de constructie si anume sa faca de la inceput un WC public pentru muncitori!Nu de alta,dar m-am saturat sa-i vad zi de zi intrand in centrala dezafectata (care e chiar sub balconul meu) si seara sa le miros rahatul!Rusine!Nu oamenii sunt vinovati caci asta e legea firii ,ci acei sefi care nu au un grad minim de civilizatie si nu-si pun intrebarea minima si de bun simt:oare acesti oameni nu au nevoie de toaleta?Asta e gradul nostru de civilizatie!

de nomansland la 8 septembrie 2010 - 11:36

Ati vazut vreo organizare de santier la vreo locatie a domnului Tarr!?!? Nu exista asa ceva, ca doar e UDMR-ul la guvernare…eterna!!! Prima „constructie” a unui santier este toaleta sau, mai pe romaneste, buda!!! Iar, ca sa revin la constructia propriu-zisa, acest fel de centre comerciale se amplaseaza la limita orasului, la margine, nu-n plin centru!!! Acel teren ar fi trebuit sa apartina, de drept, consiliului local, pentru ca atunci cand s-a cedat fabricii de mobila terenul de pe str. Uzinei, aceasta a fost ideea!!!

de adi la 10 ianuarie 2011 - 15:43

„Se povesteşte, că de mâine, mai mulţi careieni strâng semnături. Pentru un drum asfaltat, parcări. Pentru tomberoane şi gazon ca cel al SUPERmagazinului. Sau, măcar, pentru mutarea Kauflandului” Aici se arata adevarata romanie.

de ILRE la 22 februarie 2011 - 11:02

Si noi cei care stam langa spital auzim toate NOAPTEA nu ziua ,galagie mai neplacut vara cu geamul deschis ce sa zicem????!!

de Aurel la 14 martie 2011 - 12:00

de locatari >> la 11 March 2011 – 11:59

Un singur exemplu, am depus cerere mai multi vecini pentru un garaj in spatele blocului IP4 de pe MOZART1, neu trimis la plimbare probabil motivul este ca nu sintem membri UDMR,am aflat recent ca domnul primar ar vrea se aprobe acuma acest loc pentru un domn fost maistru la fabrica de mobila Crasna ,care a mai primit un loc oare unde??? linga trotuar fafa in fata cu ABC.Greta srl toata lumea sa mirat cum se poate!!!!pai se poate dragi mei, daca esti pe bune cu domnul primar totul este posibil ,dar cu acesta ocazie va atragem atentia domnule primar ,daca veti aproba garajul si noi stim deja unde sa apelam mai sint organe care va vor cere niste explicati!!La uni se aproba la alti nu, oare de ce??? A poate nu am oferit spaga !!alt motiv nu vedem,Sa va mai ginditi cu aceasta aprobare caci va fi scadal de nati mai vazut. RUSINEEEE SA VA FIE!!Asteptam sa incepeti constructia care nu se va termina niciodata sau daca totusi ,va trebui sa-si cumpere 1000 de lacate va garantam!!!Cu stima si respect pentru domnul primar si domnul fost maistru prieten de catarama ,cu domn pimar Atentie, o sa fim cu ochi pe dumnevoasta !!!!

de Aurel la 14 martie 2011 - 12:03

de Aurel la 11 March 2011 – 12:25

Nu va fi aprobat ,acel garaj stiu si eu acel loc si de locatari din jur. Si stim ,si cine vrea locul, nu este altul decit domnul Beres care vrea cam multe de cind este in pensie, si da este apropiat al primarului,Si eu voi sesiza organele din SATU MARE daca ,se va aproba si va voi ajuta cu mare placere ,si mai departe de Judet deorece sint mina in mina UDMR>no coment…..

de sara la 14 mai 2011 - 18:08

mai scimbati acesta stire….nu credeti ca e deja depasita?

de ema din carei la 15 mai 2011 - 11:49

trebuie sa stiti ca in carei la intrare si in incinta magazinului pe toate afisele este o greseala gramaticala in limba maghiara care imi provoaca repulsie nu numai mie ci probabil fiecarui cetatean care cunoaste bine scrisul corect al cuvintului erosek asa este corect si nicidecum cu doi de ss cum a aparut pe aceste afise va rugam sa corectati cat mai repede posibil

de pentru EMA din carei la 16 iulie 2011 - 13:13

Pe cine kkt intereseaza limba ta maghiara!

de Gek la 20 iulie 2011 - 22:29

Apropo parca cei de la Kaufland trebuiau sa faca un loc de joaca.???
Unde este,in locul unde trebuia facut acel respectiv loc de joaca este acuma gol si plin de buruieni

Lasati un comentariu