Luni se votează soarta SPITALULUI

• publicat la: 4 iulie 2010
Luni se votează soarta SPITALULUI

Luni, 5 iulie, va avea loc o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local, începând cu orele 13,00, în sala de şedinţe a Primăriei Carei.

Motivul principal  se pare că îl constituie preluarea Spitalului Municipal.

De altfel, joi dimineaţa , la Spitalul Carei a avut loc o şedinţă  la care a participat primarul Kovacs. Cadrele medicale prezente au menţionat că primarul este nemulţumit de fondul de salarii prea ridicat, de numărul mare de personal din sectorul administrativ ( nemedical)  şi de faptul că lucrările de investiţii la acest obiectiv s-au ridicat la suma de 1.000 Euro/mp.

In proiectul de hotărâre ce se va dezbate luni va solicita consilierilor ( conform materialelor intocmite şi distribuite consilierilor)  ca el să fie persoana mandatată să semneze în numele consilierilor protocolul de predare-primire pentru preluarea bunurilor imobile , terenuri şi clădiri aferente spitalului.

Mentionez că la şedinţa trecută, consilierul independent Papp Zsolt şi consilierii PNL  s-au abţinut dela vot pentru a protesta impotriva acceptării datoriilor din trecut  ale spitalului  şi lipsa recepţiilor dela lucrările efectuate de-a lungul timpului.

Tot joi, la şedinţa dela Spital, primarul a menţionat că se va organiza un concurs pentru ocuparea postului de manager şi că doreşte ca activitatea la unitatea sanitară să se desfăşoare după alte standarde  aşa cum a văzut la unităţile similare din Ungaria( unde se preconizează a se efectua schimburi de experienţă).

In şedinţa de luni se vor dezbate 6 puncte , pe care vi le prezentăm in continuare;

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2010.

2.Proiect de hotărâre privind studiul de fezabilitate al obiectivului de investiţie “Sera de prezentare în Parcul dendrologic Carei´”.

3.Proiect de hotărâre privind aprobarea eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţii noi .

4.Proiect de hotărâre privind preluarea în domeniul public al Municipiului Carei a suprafeţei de 17665 mp reprezentând tronsonul II a str. A.I.Cuza.

5.Proiect de hotărâre privind acordul de preluare de către Consiliul Local al Municipiului Carei a managementului asistenţei medicale pentru Spitalul Municipal Carei.

6.Proiect de hotărâre privind acordul de preluare în domeniul public al Municipiului Carei a bunurilor imobile, terenuri şi clădiri în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Municipal Carei.

Consiliul Local Carei are in componenţă 19 consilieri dintre care 10 sunt dela UDMR, 1 dela PSD, 2 dela PD-L , un independent ( Papp Zsolt) şi 5 dela PNL.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu